Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  EMSERFUMT, serveis funeraris amb procediments 100% ecològics

  Ivana Martínez, presidenta dels Serveis Fúnebres Municipals

  23 febrero 2024 11:35 | Actualizado a 23 febrero 2024 11:40
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT), encarregada de gestionar els serveis funeraris de Tarragona, ofereix procediments i materials 100% ecològics i respectuosos amb el medi ambient.

  Fèretres

  El 100% dels models del catàleg del qual disposa es fabriquen a Espanya. És per això que tots els processos de fabricació i aprofitament de residus estan adaptats a la legislació vigent en matèria de medi ambient.

  Les caixes són totalment ecològiques, fabricades amb components naturals.

  En aquest sentit, consten d’una tapa de disseny únic amb taps per una millor obertura.

  Els materials que s’utilitzen estan fabricats amb components naturals

  L’estructura és 100% de fusta, l’entapissat de cotó i el crucifix, en cas de portar-lo, és biodegradable. Els models són totalment ecològics per poder incinerar sense cap problema la caixa.

  Cada model està totalment homologat amb els seus respectius controls de qualitat i certificat segons la norma UNE 190001:13

  Urnes ecològiques

  Són perfectes per a aquelles famílies que volen dipositar les cendres dels seus éssers estimats a l’aigua o enterrar-les.

  Independentment de l’opció triada, els components amb què estan elaborades tornaran sempre a la terra, sense alterar en cap moment el medi ambient. Els materials són d’argila, sorra o sal.

  Sudaris Bio

  Els sudaris també són biodegradables. De color blanc i d’un producte impermeable però resistent a l’aigua i amb bones propietats mecàniques. El material no conté clor ni compostos clorats, per la qual cosa satisfà les normes vigents per a la cremació.

  Bossa hermètica No+Zn

  Es fa servir per als trasllats nacionals i internacionals. El No+Zn és una bossa sanitària destinada al trasllat de cadàvers que pot ser utilitzat com a alternativa al zinc. Està feta amb materials ecològics.

  Bossa urna Jute

  Bosses per al lliurament de les urnes ecològiques, el material és el jute que és una fibra natural utilitzada en aplicacions tèxtils.

  Llençols 100% de cotó

  Es fan servir per cobrir els difunts que no van vestits amb roba pròpia per decisió de la família.

  Maquillatge

  Els productes que utilitza el tanatori no testen amb animals.

  ENTREVISTA (Per Jan MAgarolas Guinovart)

  $!La presidenta d’EMSERFUMT, Ivana Martínez. foto: T. Van Der Meulen

  Ivana Martínez: «Hem anat més enllà del que marca la llei»

  Ivana Martínez és presidenta de EMSERFUMT des de l’any passat. L’empresa mixta, amb un 51% de capital municipal, explora sota la seva direcció nous horitzons que els permetin ser més sostenibles en diversos aspectes.

  Teniu una aposta clara per la sostenibilitat.

  Estem al màxim dins de les nostres possibilitats per evitar la nostra empremta de carboni. Hem volgut anar més enllà del que marca bàsicament la llei i oferir els millors serveis.

  Què us queda per millorar?

  En l’àmbit funerari no hi ha res per millorar, perquè hi ha algunes coses que, per llei, han de complir una normativa. Però sí que hi haurà novetats i arribaran molt aviat.

  A les obres de remodelació del tanatori, que estem a punt d’iniciar, instal·larem plaques solars. Crec que és essencial que tinguem la nostra pròpia energia renovable.

  Les reformes previstes del Tanatori ja inclouen això?

  No, perquè venen d’un projecte del 2019, d’abans de la pandèmia. Ara ja tindrem el Tanatori que Tarragona necessita i, un cop tinguem la reforma acabada, hem de donar el pas per abastir-nos sosteniblement.

  Per què és tan important aquesta aposta?

  Tant la part pública com la privada ho tenim molt interioritzat, per sort o per desgràcia tenim feina sempre i hem d’anar millorant. Això és com la casa de cadascú.

  Quins altres reptes us marqueu pel futur?

  Un tema que ens toca molt de prop és el dol i l’acompanyament. Hem començat a liderar l’atenció al dol perinatal, que no se’n parla. A banda, també tenim el suport psicològic perquè al final treballem per les persones que es queden.

  Comentarios
  Multimedia Diari