Francesc Faiges, nou president de la Cambra de Comerç de Tortosa

El nou plenari de l’ens cameral s’ha renovat en un 70% i s’incorporen 21 empresaris, 7 dels quals són dones. Feia 10 anys que no hi havia eleccions

06 junio 2019 19:29 | Actualizado a 08 junio 2019 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresari Francesc Faiges és el nou president de la Cambra de Comerç de Tortosa, substituint a José María Chavarría en el càrrec.

Aquest dijous es va constituir el nou plenari de l’ens cameral que s’ha renovat en un 70%, amb 21 empreses de diferents municipis de les Terres de l’Ebre. Feia 10 anys que no es realitzaven eleccions a la cambra.

Francesc Faiges es dedica des de fa 30 anys a la indústria agroalimentària i forma part d’una de les famílies més important de la ciutat de Tortosa.

L’actual president de l’ens cameral, José María Chavarría, ja va anunciar fa dos mesos que no optava a la reelecció per ser president, després de catorze anys com a vicepresident, primer, i com a president, després, de l’ens cameral de Tortosa.

Faiges en el moment de ser investit ha fet el seu primer discurs com a president de la Cambra de Comerç de Tortosa, el qual començava amb: «Desitjaria que tot el plenari formés part del meu equip sense cap excepció i que treballarem plegats sempre en clau positiva i constructiva, no hem d’anar mai més de víctimes ni lamentar-nos contínuament, som un gran territori, perquè som un territori excepcional i estratègic en un gran potencial , ben situat a menys de dues hores de nuclis de població molt importants en l’àmbit estatal ,capitals de província tots ells, en una gran capacitat d’inversió i consum com Saragossa,Lleida,Barcelona, Camp de Tarragona, Castelló ,Valencià a la vegada en infraestructures que les nostres empreses estan utilitzant com els Ports de Tarragona, Barcelona, Castelló i València i els aeroports de Barcelona i València, per donar sortida i entrada a les nostres mercaderies». 

Paral·lelament, Chavarría en el seu discurs d’acomiadament ha bromejat que els seus discursos han estat pràcticament iguals, perquè com ha aclarit l’expresident:«has estat vicepresident amb mi i pot això es nota».

En la mateixa línea

Els dos posaven èmfasi amb el potencial de les Terres de l’Ebre i les seves empreses, apostar per el talent jove i evitar la seva fuga, com també allargar la futura autovia A-68 des de Valdealgorfa fins a les Terres de l’Ebre, a banda de seguir amb els projectes d’exportació.

Chavarría a més ha insistit amb continuar treballant amb «la navegació fluvial, perquè el riu Ebre és el nostre fil conductor i també pot esdevenir un gran interès turístic»

Les set dones

Un altre aspecte important en destacar d’aquest nou plenari de l’ens cameral, és que dels 21 membres que el componen, 7 són dones empresàries. Aspecte totalment innovador amb els 111 anys de vida de la Cambra de Comerç de Tortosa. 

Reforma encapçalada per Cinta Pascual, membre del plenari i que va reclamar la regeneració i feminització de l’ens.

Comentarios
Multimedia Diari