Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Grup Plana: «Cada any innovem per reduir emissions»

  L’aposta per les energies més netes ha estat constant en tota la trajectòria del Grup Plana, que durant el 2023 va renovar 100 vehicles, d’una flota de 600, un rècord en la seva història

  23 febrero 2024 11:26 | Actualizado a 23 febrero 2024 11:27
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’autocar és el mitjà de transport que genera menys emissions d’efecte hivernacle per passatger: això és, 3,7 vegades menys que l’avió i un 13% menys que el tren. Ho tenen molt clar a Grup Plana, l’empresa líder de trajectes en autocar al Camp de Tarragona i una de les principals del país.

  L’aposta per les energies més netes ha estat una constant en la seva trajectòria, tal com destaca Josep Albert Vallcorba, gerent de Grup Plana: «Aquest any hem invertit 17 milions d’euros per renovar la flota i ampliar les instal·lacions. La major part de la nostra flota ja són vehicles Euro6, que tenen la màxima qualificació ambiental. Així aconseguim contribuir significativament a la disminució de les emissions».

  I és que, amb una flota de més de 600 autobusos, la renovació constant és clau. Durant el 2023, es van renovar 100 vehicles, «un rècord a la història de la companyia, i aquest any està previst renovar-ne uns altres 70», destaca Vallcorba.

  Un exemple notori de la innovació en matèria d’impacte ambiental és el vehicle del servei urbà que Plana utilitza al municipi de Vila-seca, propulsat per Gas Natural Comprimit. Aquest vehicle redueix les emissions de CO2 i també de les partícules i òxids de nitrogen. A més, disposa d’un motor de gas natural que redueix en un 50% l’emissió sonora i les vibracions, per la qual cosa contribueix també a la disminució de contaminació acústica de la ciutat.

  Per una altra banda, en la línia de reducció del consum de gasoil, també s’han introduït models híbrids.

  Fruit de totes aquestes mesures, és rellevant destacar que, tot i que aquest 2023, Plana ha realitzat un 7% més de quilòmetres recorreguts, ha aconseguit disminuir un 1,4% el consum de gasoil.

  Aposta per una economia circular

  Més enllà de la seva flota de vehicles, l’empresa sempre ha introduït mesures pensades per afavorir la sostenibilitat. Així, en el cas del consum d’aigua, reutilitza l’aigua dels rentats dels autocars. Als tallers, s’allarga la vida útil de bona part de les peces. De fet, aquest 2023 ha augmentat un 42% el nombre de peces reutilitzades: alternadors, vidres i llunes de parabrises, entre altres.

  Per això, Josep Albert Vallcorba remarca «no només fem accions per limitar l’impacte ambiental sinó que en cada decisió sempre prioritzem aquest aspecte i estem molt satisfets de poder ser un referent en aquest àmbit».

  Grup PLANA

  - Any de fundació: 1964.

  - Instal·lacions: 100.000 m2.

  - Autobusos: més de 600.

  - Plantilla al Grup: més de 650 persones.

  - Viatgers transportats: 20 milions l’any.

  Comentarios
  Multimedia Diari