Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Industrias Teixidó avança en la minimització de residus

    Per a la fabricació dels nostres productes, partim de barres metàl·liques de diferents materials, de les quals s’extreu una gran quantitat de material de rebuig, que és gestionat com a residu

    21 noviembre 2023 13:51 | Actualizado a 21 noviembre 2023 13:52
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    INDUSTRIAS TEIXIDÓ, SAU, és una empresa auxiliar del sector metal·lúrgic dedicada a la fabricació en sèrie de peces per a tercers i els productes que es fabriquen són principalment components per a conjunts de diverses activitats industrials del món de l’automòbil, informàtica, electrodomèstics, pneumàtica, hidràulica, implantologia, etc., resultants del procés de decoletatge i mecanitzat d’alta precisió.

    Som una empresa que generem al voltant de 1.000 tones de residus industrials a l’any i seguint les directrius de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització es dirigeixen molts esforços tant en la minimització de residus com en la seva valorització externa. L’objectiu de INDUSTRIAS TEIXIDÓ, SAU, s’alinea a les premisses del 12è objectiu de Consum i una Producció Responsables publicat per les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

    La minimització de residus és i ha estat sempre un principi d’actuació vers processos de nova implantació, com també en processos ja implementats. Al llarg dels anys s’han anat introduint en el procés, diverses instal·lacions auxiliars de filtració per als diferents productes d’ús a l’empresa amb la finalitat d’allargar la seva vida útil i reduir així consums i residus.

    Per a la fabricació dels nostres productes, partim de barres metàl·liques de diferents tipus de materials, i de les quals se n’extreu una gran quantitat de material de rebuig, que és gestionat com a residu, fet que ens ha conduït a adquirir instal·lacions de centrifugació per a la màxima recuperació de l’oli de tall i l’òptima preparació de les llimalles per al seu reciclatge.

    El residu de la llimalla metàl·lica es gestiona totalment de forma externa amb empreses del sector del metall, encarregades de tornar-lo a introduir en procés per l’elaboració de noves matèries primeres i tornant a ser part del procés productiu a partir del seu reciclatge, completant així el seu cicle de vida.

    La resta de residus que es generen durant els nostres processos de fabricació, com poden ser, lubricants i refrigerants usats, productes anticorrosius, material absorbent divers, llots procedents del rectificat o del tractament de les nostres aigües residuals, entre d’altres, són gestionats externament mitjançant gestors autoritzats.

    Una de les nostres prioritats és assolir el màxim percentatge de la seva gestió per vies de valorització, sempre que sigui tècnicament possible, i així contribuir en l’economia circular. En els darrers anys, hem assolit un increment significatiu de valorització situant-nos en quotes aproximades d’entre 75-80%. I concretament, en la fracció de tots aquells residus que no són les llimalles metàl·liques, actualment la quota de valorització ha augmentat del 30% al 45%.

    A INDUSTRIAS TEIXIDÓ, SAU, tenim molt present que és responsabilitat de totes les empreses dirigir els esforços, tècnics i econòmics per a esdevenir cada vegada més sostenibles i formar part del canvi que ens ajudarà a mantenir-nos líders en el sector, a la vegada que contribuïm a satisfer les demandes actuals dels nostres grups d’interès.

    Comentarios
    Multimedia Diari