PIMEC organitza una trobada de seguiment del Pla 2/15 Impuls al món rural

Serà el divendres 29 de gener a partir de les 9.30h del matí

21 enero 2021 12:24 | Actualizado a 21 enero 2021 12:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El juliol del 2019, arran del foc devastador a la Ribera d'Ebre, PIMEC va estendre la mà als pagesos afectats per l'incendi alhora que posava de manifest el deteriorament dels territoris més desafavorits. PIMEC, com a lobby referent en temes de territori, va posar en marxa tota una sèrie de propostes en matèria econòmica per tal de generar riquesa a l'entorn rural i forestal, mesures que van quedar reflectides en el Pla 2/15 per a l'Impuls del Món Rural.

Ara, gairebé coincidint amb el primer aniversari del temporal Glòria, un altre temporal, en aquest cas el Filomena, ha fet més evident la necessitat d'activar una sèrie de mesures i actuacions urgents per tal de gestionar de manera eficaç totes les mancances i dèficits que pateixen territoris com Delta de l'Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Priorat i part de la comarca del Baix Camp.

Per la gran afectació que el temporal ha causat, i perquè a PIMEC seguim reivindicant la importància del territori, proposem de fer una altra trobada per donar veu a tots els empresaris i empresàries que s'han vist afectats pels continuats talls d'electricitat, per les carreteres tallades i incomunicades, pels danys causats a les oliveres i avellaners, per les naus ensorrades, entres altres. D'aquesta manera, volem escoltar les propostes i reivindicacions de l'empresariat d'aquestes comarques i fer palesa, així, la situació que se segueix vivint al món rural català. 

L'objectiu de la trobada és recollir tots aquests testimonis en un document que serà enviat a les diferents Administracions per tal de trobar solucions i poder revertir aquesta situació que, malauradament, s'anirà repetint al llarg dels anys si entre tots els agents implicats no actuem de forma immediata.

Comentarios
Multimedia Diari