Arriben a l’Espluga de Francolí els primers camions cisterna per la situació extrema de sequera

Preocupació a la Conca de Barberà per la dificultat de trobar empreses de transport d’aigua

10 agosto 2022 12:47 | Actualizado a 10 agosto 2022 12:55
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, han començat a arribar aquest dimecres al matí els primers camions cisterna per omplir el dipòsit municipal i subministrar aigua de boca al municipi. No és l’únic de la comarca en aquesta situació. A Passanant i Belltall i a Sarral ja fa dies que van haver de recórrer als camions cisterna. Malgrat ser un territori avesat a èpoques de calor extrema i a restriccions d’aigua, hi ha preocupació per afrontar la gestió d’aquest episodi de sequera. «És complicat trobar solucions davant la gran quantitat de municipis afectats que tenim aquesta necessitat d’aigua i resulta difícil trobar personal i camions per al transport d’aigua», diu l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal.

«Això és una dificultat afegida a la gestió d’aquest episodi de sequera, és per això és molt important fer un molt bon ús de l’aigua, pensar que l’aigua és or d’avui, que cal estalviar-ne el màxim que es pugui, i esperem que amb totes les mesures que anem aplicant puguem superar aquest episodi i les pluges arribin ben aviat», conclou l’alcalde.

De moment es té constància de tres municipis de la Conca que han hagut de recórrer als camions cisterna -si bé a Sarral, ara mateix, no tenen contractat el servei. Al poble de les Piles, on la població es duplica a l’estiu, també s’ha hagut de fer una crida als veïns pel consum responsable de l’aigua, un avís que es va estenent a més municipis.

Comentarios
Multimedia Diari