Augmenten les hores dels talls d’aigua a l’Espluga

A l’Espluga de Francolí els talls passaran a ser de les deu de la nit a les nou del matí

21 julio 2023 10:52 | Actualizado a 21 julio 2023 10:59
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns i veïnes de l’Espluga de Francolí fa un any que viuen amb restriccions i talls d’aigua. Al municipi, fins ara, a partir de les deu de la nit, i fins a les set del matí, no hi rajava aigua de boca. I de fet, aquests talls ara es tornen a ampliar. Per tant, els espluguins i espluguines, a partir de les deu de la nit, i fins a les nou del matí no tindran aigua als seus domicilis.

És una mesura més, d’aquelles que estan tirant endavant, per evitar que els pous s’assequin del tot, i conscients que no poden portar camions cisterna totes les hores del dia. Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí lamenten haver de tornar a prendre aquesta decisió, però asseguren que és necessària mentre la situació de sequera perduri, i que de moment, no fa pinta que hagi de canviar exageradament durant els propers dies.

Al municipi hi ha un pou nou que està pendent de la connexió

Recordem que durant tot aquest temps al municipi s’ha dut a terme l’excavació d’un nou pou, construït del Garber, i que ara estan pendents de la seva connexió. A més també hi ha un altre pou privat. Tot plegat, ha de rebre el vist i plau de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per poder fer totes les connexions pertinents.

D’altra banda, aquesta mateixa setmana, s’han aprovat les noves tarifes dels rebuts de la ciutadania de l’aigua, perquè siguin iguals que als d’altres llocs de la Conca de Barberà.

Tot i això, son conscients que la solució no és aquesta, i treballen per poder dur a terme la connexió amb l’aigua que prové de l’Ebre, esperen que les obres acabin el 2024.

Comentarios
Multimedia Diari