Els dos ‘vigilants’ d’una plantació de marihuana a Pontils seguiran a presó

L’Audiència denega la llibertat per als acusats, que foren enxampats el juliol amb 1.340 plantes

| Actualizado a 18 enero 2023 15:04
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dos homes acusats de ser els encarregats de vigilar i de conrear una plantació de marihuana descoberta el juliol de l’any passat a Pontils seguiran en presó preventiva. Així ho ha decidit la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, segons dues interlocutòries a les quals ha tingut accés el Diari. Els magistrats segueixen apuntant que consideren que hi ha risc de fugida ja que els dos investigats són de nacionalitat albanesa. A més a més, a Espanya no tenen cap arrelament social, laboral ni familiar.

El 14 de juliol, els Mossos van localitzar una plantació de 1.340 plantes de marihuana en una zona boscosa de difícil accés coneguda com el Clot. En una bassa situada en un punt més elevat es recollia l’aigua d’un petit rierol i que servia per regar. A pocs metres de distància, els agents van observar un campament amb dues tendes que estaven ubicades estratègicament amb l’objectiu de controlar el camí d’accés principal a la plantació.

Aquest campament servia per controlar el creixement de les plantes i per evitar possibles robatoris, que són habituals entre bandes de traficants. Els vigilants podien passar a la zona dies i nits segons sembla per l’equipament que es va trobar.

La defensa demanava la llibertat o sortir sota una fiança de 3.000 euros i altres mesures

La defensa demanava que els dos acusats sortissin en llibertat provisional o, subsidiàriament, sota una fiança de 3.000 euros i altres mesures, com ara las prohibició de sortir d’Espanya, retirada de documentació, col·locació d’una polsera telemàtica i confinament de domicili.

El 15 de juliol, el Jutjat de Guàrdia decretà presó provisional, comunicada i sense fiança dels dos detinguts, una decisió que l’Audiència va confirmar el 25 d’agost. Davant un recurs de reforma, el Jutjat d’Instrucció 3 de Valls, el 2 de novembre, va seguir mantenint la decisió, el mateix que ha fet ara l’Audiència Provincial.

Comentarios
Multimedia Diari