L’Espai de l’Estudiant supera un any més el nombre de centres visitants i d’expositors

La jornada es va inaugurar ahir al matí a la Sala Kursaal, on l’alumnat dels 68 instituts inscrits de diferents comarques van descobrir l’oferta formativa sobre graus, cicles i cursos

06 marzo 2024 19:54 | Actualizado a 06 marzo 2024 21:41
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir va arribar un dels esdeveniments més importants del calendari als instituts de la demarcació. Un any més, l’Espai de l’Estudiant de Valls va obrir les portes per mostrar l’oferta formativa en l’àmbit universitari, cicles formatius, estudis de disseny, de màrqueting, d’idiomes o formació continuada, entre altres.

En la seva 24a edició, aquesta fira educativa anual va tornar a batre rècords d’expositors a la Sala Kursaal amb un total de 63 participants. Entre ells, hi havia la presència de les principals universitats públiques i privades catalanes. La URV, centre universitari de referència a les comarques de Tarragona, va desplegar un expositor amb alumnat de la mateixa institució, que s’encarregava d’assessorar els visitants.

Ariadna Tarrida, estudiant de Psicologia, va afirmar: «És el primer any que participo i em va semblar interessant poder compartir la meva experiència sobre el grau». També va afegir: «Veiem que els nens i les nenes tenen molts dubtes. Crec que donar a conèixer el teu grau és la forma més pròxima perquè ells puguin acabar de decidir-se». En aquest sentit, des de l’expositor del Departament d’Educació a Tarragona, Maria Àngels Puig, va assenyalar que els visitants feien preguntes «bastant genèriques», com quins itineraris poden seguir per arribar a la universitat.

És el cas de Maria Ferreiro, Alexandra Sànchez i Júlia Domènech, tres alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar que ja sabien a quins expositors anirien. «Havíem mirat una mica el catàleg i hem anat directament a preguntar per les carreres que ens interessen», va dir Ferreiro, al que Domènech va afegir: «Jo he anat a informar-me a la Universitat Autònoma de Barcelona, perquè les tres carreres que m’interessen les fan allà».

De fet, en molts casos l’alumnat es decantava per sospesar opcions fora de la demarcació. «Encara no sé si prefereixo quedar-me a Tarragona o marxar a estudiar fora, tot depèn del que m’ofereixin», va relatar Sànchez.

A part de les universitats, també hi havia representació d’instituts on es fan cicles de grau mitjà i superior. David Balsera i Alex Pueyo són dos alumnes de l’Institut de l’Arboç que tenen pensat cursar un cicle quan acabin l’ESO. «Vull fer electromecànica, però el centre que he mirat no m’ha acabat de convèncer perquè està a Girona i és lluny –va explicar Balsera–. Miraré per fer-lo en un altre lloc». En la mateixa línia, Pueyo també optarà per estudiar en un centre de la demarcació. «Preferiria estudiar a la zona de Tarragona, més que res per la distància. Però si he de marxar fora, hi aniré sense problema».

Novetats destacades

La novetat més destacada d’enguany és l’obertura al públic en general durant les dues tardes de la fira, de dos quarts de quatre fins a les set la tarda. D’aquesta manera, l’espai no només serveix per resoldre dubtes a estudiants, sinó que també s’hi poden adreçar familiars o professionals de l’educació i l’orientació.

L’edició del 2024 també ha superat el nombre d’alumnes visitants amb un total de 68 instituts vinguts de nou comarques diferents, que ja van reservar la seva visita a través de la pàgina web.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari