Vallsgenera ofereix 268 places en 15 programes de formació ocupacional

Destinats a col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, estan pensats per a joves d’entre 16 i 29 anys

17 noviembre 2022 18:14 | Actualizado a 17 noviembre 2022 18:14
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera comença aquesta any a oferir Formació Professional Dual (FPO Dual) adreçats a joves d’entre 16 i 29 anys. Aquests plans combinen l’aprenentatge teòric amb una part pràctica, amb un total de 614 hores.

Les pràctiques són remunerades amb un contracte en una empresa durant tot l’any. En total, l’oferta dels cursos de formació ocupacional de Vallsgenera és de quinze programes amb capacitat per a 268 alumnes.

La iniciativa, que compta amb una inversió pública de 644.000 euros i finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, està adreçada a col·lectius amb dificultats per accedir al mercat laboral.

La presidenta de Vallsgenera, Rosa M. Rovira, va fer èmfasis en aquest propòsit. «Nosaltres tenim un doble objectiu: formar per ocupar», va dir. En edicions anteriors, les xifres d’ocupabilitat superen el 60% i Rovira va recalcar que són «líders» tant a la comarca com al municipi.

Formacions en quatre eixos

Les formacions es distribueixen en quatre eixos. Les que estan adreçades als joves engloben la FPO Dual i els dos Programes de Formació i Inserció (PFI), un d’auxiliar de restauració i un d’auxiliar de vendes. Hi assisteixen entre uns catorze i disset alumnes i els resultats són d’un 80% d’inserció.

L’objectiu principal és ampliar les opcions laborals de les persones d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat els estudis de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). «Els fem valorar la formació i també que puguin viure el que serà després el món laboral», va afirmar Rovira.

Vallsgenera també ofereix formacions adreçades a dones amb els programes ADA, que estan finançats pels fons Next Generation de la Unió Europea. En els pròxims mesos començaran quatre cursos de 40 hores, que permetran adquirir coneixements i competències digitals.

La presidenta de Vallsgenera va comentar la rellevància de lluitar contra «l’escletxa digital» i potenciar les aptituds tecnològiques d’aquest col·lectiu. També està previst oferir cursos d’entre 200 i 400 hores per a obtenir certificats de professionalitat que acrediten el domini de competències per a desenvolupar una activitat laboral concreta.

S’han programat set cursos: socorrisme en instal·lacions aquàtiques, auxiliars de magatzem, lleure educatiu i juvenil, auxiliar d’estètica, auxiliar de perruqueria, neteja de superfícies i mobiliari d’edificis i locals, organització i gestió de magatzems i seguretat i civisme en l’entorn digital. Rovira va destacar que els certificats de professionalitat són equiparables a la titulació que es pot treure en la formació reglada.

Simulació d’empreses

En aquesta temporada està previst el desplegament del SEFED, el programa formatiu de simulació d’empreses per formar persones en matèria d’administració i gestió. Vallsgenera espera poder-lo realitzar també enguany amb l’autorització del SOC.

El SEFED forma administratius i administratives per a pimes, amb una estratègia de formació basada en la reproducció i simulació de situacions reals de treball. Rovira va comentar com moltes empreses demanen alumnat amb aquesta certificació. «És una manera de formar-los molt pràctica i que les empreses valoren moltíssim», va concloure.

Comentarios
Multimedia Diari