Elena reivindica la feminització del cos de Mossos d’Esquadra

El conseller aposta per «més recursos humans, més tecnologia i més competències»

26 abril 2024 15:58 | Actualizado a 26 abril 2024 16:00

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat la feminització del cos de Mossos d’Esquadra durant la celebració del Dia de les Esquadres a l’Alt Pirineu i Aran. Elena ha dit que si al cos hi ha el 20% de dones, no pot ser que els comanaments solament estiguin ocupats per un 10% de dones.

Aquest fet, l’ha titllat de «discriminació» i ha afegit que «cal prendre mesures perquè això canviï» per un acte de «justícia». El conseller ha dit que «la millor recepta» pel cos és «més recursos humans, més tecnologia i més competències». Durant l’acte, que s’ha celebrat a Tremp, s’ha reconegut la trajectòria professional i el treball policial de 127 persones.

El comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, David Boneta, ha demanat als agents que siguin «sensibles» amb les característiques dels territoris de muntanya.

Unes comarques que Boneta coneix molt bé tant per la seva labor professional com personal donat que és trempolí, origen del qual s’ha mostrat orgullós. El comissari ha finalitzat el seu parlament destacant els valors del cos de Mossos d’Esquadra i mostrant-se orgullós del «que fem i com ho fem».

L’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha destacat la coordinació que ja existeix entre els Mossos d’Esquadra i altres cossos d’emergències i ha demanat als agents «continuar millorant en compromís i coordinació». L’alcaldessa ha destacat que a les comarques del Pirineu hi ha una «baixa activitat delinqüencial», però que per la poca població que hi viu fa que «l’impacte sigui més gran».

Un total de 127 reconeixements

Durant l’acte s’ha reconegut la tasca de 127 agents o personal civil, s’han lliurat set medalles de bronze i s’han entregat quatre plaques commemoratives. Entre les actuacions meritòries de reconeixement han destacat la d’un agent que va salvar la vida d’una dona que havia deixat de respirar per un ennuegament i la d’un altre agent que va ajudar a fer la reanimació d’un home en un tren.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari