Capella, sobre el decret de pisos turístics: «Endrecem el que el país ens demana que endrecem»

La consellera de Territori ha valorat la regulació al col·loqui sobre l’accés a l’habitatge, organitzat entre el ‘Diari’ i la Generalitat, que ha tingut lloc aquest divendres

10 noviembre 2023 14:42 | Actualizado a 10 noviembre 2023 18:49
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat dimarts 7 de novembre, el Govern va anunciar un decret llei de regulació sobre els pisos turístics. Una norma que ha estat durament criticada pel sector, però que la consellera ha defensat al col·loqui sobre l’accés a l’habitatge, organitzat entre el Diari i la Generalitat, que ha tingut lloc aquest divendres: «És un decret que regula tal com marca Europa i segons la planificació urbanística».

«Cada municipi haurà d’intervenir en el seu planejament i haurà de preveure; endrecem el que el país ens demana que endrecem», ha insistit Capella, qui també ha explicat que els alcaldes i alcaldesses dels diversos municipis del territori català «tenen un problema amb aquesta qüestió»: «Què ens diuen els 85 municipis del nostre país que han congelat les llicències d’ús turístic?», ha apuntat.

«No resoldre aquest problema implica que es generi una situació de monopoli, i aquest decret resol i regula», ha sentenciat la consellera.

Comentarios
Multimedia Diari