Creixell fa memòria amb la X Fira Medieval

Se celebrarà dissabte i diumenge i es consolida com una de les referents al territori

25 marzo 2024 18:53 | Actualizado a 26 marzo 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Creixell celebrarà aquest propera cap de setmana la 10a edició de la Fira Medieval. Un any més, comptarà amb més d’una cinquantena de parades i activitats diverses que s’instal·laran al nucli històric de la vila.

El Mercat Medieval es fa aprofitant els dies de Setmana Santa, amb l’objectiu de donar a conèixer el municipi, dinamitzar l’economia i esdevenir punt de trobada de la contornada i de més enllà, en aquests dies vacacionals.

Recreació històrica

El tret diferencial és que la Fira de Creixell no és un mercat medieval més, atès que està basat en fets històrics, quan el 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo, primer creixellenc documentat.

És sobre la base d’aquest passat, que des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament s’impulsa aquesta recreació medieval, que inclou la proclama reial.

Públic familiar

L’esdeveniment permet, doncs, conèixer el passat de la localitat de Creixell, a més de recórrer els seus carrers engalanats amb ornamentació inspirada en l’època evocada.

Durant els dos dies, la fira tindrà els espais habituals de recreació històrica, cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, taverna, malabars, taller i demostració d’instruments medievals. I, pensat per al públic familiar, la mostra inclou jocs tradicionals, atraccions infantils i també zona de restauració per facilitar la llarga estada a la fira.

Atenint-nos a l’interès que desperta entre el públic la Fira de Creixell, els organitzadors preveuen superar l’afluència de visitants que sempre ha estat per damunt de les 4.000 persones, en cadascuna de les anteriors edicions.

L’horari del Mercat Medieval serà continuat des de les 10:00h fins a les 21:30h. Aquest esdeveniment es desenvoluparà pels principals carrers del centre del nucli històric de la Vila de Creixell.

Comentarios
Multimedia Diari