Roda de Berà celebra els deu anys de ‘Roca Plana’

El concurs literari es consolida i assoleix una participació de més de 400 obres amb autors i autores de molts indrets de Catalunya.

| Actualizado a 28 noviembre 2022 14:23
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El recinte teatral del Casino Municipal va acollir ahir a la tarda la gala de lliurament de premis de la desena edició del Concurs Literari ‘Roca Plana’, organitzat per la regidoria de Cultura a través de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal.

Un any més la periodista Sònia Camí va ser l’encarregada de presentar l’acte, el qual va estar amenitzat per l’artista multidisciplinar Laura Relea, LaReSol. Va presentar ‘Pst, que hi ha roba estesa!’, un microespectacle performàtic dividit en tres parts, amb el qual va parlar de la diversitat, manifestada a través d’un acte tan quotidià com és el d’estendre la roba.

Gràcies a la col·laboració del FIC-CAT també es va projectar ‘Elsa’, un curtmetratge dirigit per Albert Carbó que parla de diversitat, de tolerància i de la possibilitat de decidir qui volem ser. Una història que guarda un missatge molt potent.

El Jurat, format per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, com a presidenta; per Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal; per la docent Pilar Franquet; per Roser Rovira, professora de l’Institut de Roda de Berà; per Yolanda Lebrijo, professora de l’escola Salvador Espriu; i per Vanessa Torruella, professora de l’escola El Cucurull; va destacar la dificultat que havia suposat l’elecció dels guanyadors i guanyadores, atès que la qualitat de les obres presentades en aquesta edició ha sigut molt elevada.

Per a cadascuna de les quatre categories es va acordar un primer premi, de 150 euros i un llibre; un segon, de 100 euros i un llibre; i un tercer premi, de 50 euros i un llibre. Tots els guanyadors/es van rebre també un diploma, així com les persones finalistes i participants.

Comentarios
Multimedia Diari