Quatre colles ja han fet un castell de 9

La Colla Joves estrenava el primer 3d9f de la temporada, mentre que la Colla Vella el portava a Tarragona a la plaça del Fòrum

10 junio 2024 20:21 | Actualizado a 11 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cap de setmana centrat a Valls, concretament a la Diada del Pati organitzada per la Colla Joves Xiquets de Valls. Una actuació que va servir perquè els vallencs estrenessin el seu primer castell de 9 de la temporada. Concretament, van estrenar el 3d9f que descarregaven en segona ronda. Els Diables Vermells començaven l’actuació amb el 4d8a el segon de l’any. I tancaven l’actuació amb el segon 2d8f del 2024, i el quart pd6. Una Colla Joves que mostra que torna a estar en molt bon estat de forma, i el gran domini que té amb l’espadat.

Estaven acompanyats dels Moixiganguers d’Igualada, que també tenen una gran estima per aquesta actuació. De fet, els igualadins, van tornar a portar el 2d8f en aquesta plaça, el segon que feien aquesta temporada. També hi feien el 4d8 i el 7d7. Per la seva banda, els Castellers de Sants, també coneguts com a Borinots, descarregaven el 3d8, el 2d8f, i el 4d8. I els Castellers de la Vila de Gràcia hi feien el 2d7, el 4d8 i el 3d8.

A Tarragona també hi havia actuació castellera, la Diada 1885, organitzada pels Xiquets de Tarragona. Tot i que s’havia especulat que els matalassers podien estrenar el primer castell 9 de l’any, finalment, decidien esperar una mica més, i repetien l’actuació que ja havien fet a Sant Isidre a Valls. Descarregaven el 3d8 per tercer cop enguany, el 4d8 per quarta vegada, i el segon 5d8. Abans de realitzar el 5d8 i el 4d8 van fer un intent desmuntat de cada un.

Els convidats en aquesta actuació eren la Colla Vella Xiquets de Valls. Els de la camisa rosada hi descarregaven el 3d9f, el segon de l’any, convertint la plaça del Fòrum de la ciutat, en la novena plaça de nou que hi ha a Tarragona. És la 18a plaça que estrenen els vallencs, en fer-la de nou. Més enllà de la fita, també van descarregar el 5d8, el 4d8a, i el segon pd7f de l’any.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona feia aturada a Vila-seca. Els de Cos del Bou van descarregar el sisè 3d8 de l’any, el van acompanyar del segon 4d8a, i acabaven amb el 4d8 i el cinquè pd6. Els Xiquets de Vila-seca, descarregaven el 3d6, el 3d6a i feien dos id4d6. Els Xiquets del Serrallo descarregaven el 4d7a, el 3d7, el 4d7 i feien un id5d7 i de pd5.

Comentarios
Multimedia Diari