Amposta: transformar la ciutat amb l’ajut dels fons europeus

En aquest primer any de nova legislatura, el govern municipal liderat per Adam Tomàs ha continuat amb projectes iniciats en els passats mandats

14 junio 2024 19:41 | Actualizado a 14 junio 2024 20:33
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern liderat per Adam Tomàs a Amposta, immers en el tercer mandat amb majoria absoluta, encara aquests quatre anys amb la voluntat de consolidar i acabar molts dels projectes que al seu entendre estan transformant la ciutat. Una tasca per a la que la capital del Montsià ha aconseguit un important finançament europeu, de més de 4 milions d’euros, a través dels Fons Next Generation. Precisament una de les promeses municipals per aquests quatre anys per part d’Esquerra d’Amposta, la construcció d’una nova llar d’infants municipal (la tercera), està pendent de l’adjudicació de nous fons europeus, i compta ja amb el projecte aprovat. També compta amb fons europeus la conversió de les antigues cases del castell en un centre turístic amb la sostenibilitat com a eix principal, tenint en compte l’allargament de la via verda i el vaixell turístic fluvial, que està pendent encara de començar a oferir recorreguts pel riu Ebre.

Una altra de les promeses per aquesta mandat és la remunicipalització del servei d’aigua; una proposta que requereix d’una important negociació prèvia per tal de tancar els serrells per a la rescissió del contracte actual i la licitació del futur, en forma d’empresa mixta. També en matèria d’aigua, una altre dels compromisos d’Adam Tomàs és la construcció de les depuradores d’Eucaliptus i Poble Nou del Delta, d’acord amb el Consell Comarcal del Montsià i l’Agència Catalana de l’Aigua. A Eucaliptus ja es compta amb el projecte i està pendent de licitació, mentre que a Poble Nou cal dur a terme unes obres prèvies de reparació de les canonades del nucli urbà, amb una inversió d’uns 700.000 euros.

Una obra que s’arrossega del passat mandat i que acumula retard és la biblioteca, que es preveu inaugurar al setembre.

Comentarios
Multimedia Diari