L’Auditori Felip Pedrell s’ampliarà el 2023 per disposar d’una tercera sala

L’obra es podrà licitar properament sense necessitat d’haver de passar pel ple, amb el finançament ja garantit

| Actualizado a 28 noviembre 2022 23:34
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’esmena del PDeCAT per la que l’Estat destinarà 2,5 milions d’euros del pressupost de l’any que ve al Teatre-Auditori Felip Pedrell permetrà a l’Ajuntament de Tortosa desencallar el projecte d’ampliació de l’equipament, aturat des de l’any 2019.

A banda de la construcció d’una tercera sala, el projecte preveu la millora d’elements comuns a l’equipament actual.

Així, l’obra suposarà poder comptar amb més espais per a l’activitat cultural de la ciutat i també poder ampliar la tipologia de les propostes que formen part de la programació habitual, obrint l’equipament a congressos i convencions.

L’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, ha agraït a l’exalcalde i actual diputat al Congrés pel PDeCAT, Ferran Bel, que hagi aconseguit la dotació econòmica que fa possible executar l’ampliació, que fins ara no havia pogut tirar endavant pel vot contrari al ple, per part de la major part dels grups de l’oposició, a les vies de finançament de l’obra plantejades pel govern municipal.

L’Ajuntament ja té redactat el projecte executiu des de l’anterior mandat, que ara s’haurà d’actualitzar a nivell econòmic. En disposar ja del finançament necessari garantit per l’Estat, es preveu treure a licitació l’obra durant el primer semestre d’aquest proper 2023.

Segons l’alcaldessa, es tracta d’un projecte que esdevé una gran necessitat per a la ciutat. «A Tortosa mereixem poder disposar d’esta ampliació, a la qual l’oposició ha votat en contra en dos ocasions», insisteix.

En aquest sentit, Roigé recorda que la demanda per a poder utilitzar l’equipament és més elevada d’allò que pot assumir, i ha revelat que durant aquest proper mes de desembre no es podran atendre totes les peticions d’entitats socials i educatives de la ciutat, perquè no hi ha prou disponibilitat horària fruit de la mateixa activitat teatral i la que duen a terme les escoles municipals de música i de teatre de Tortosa.

Les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) també comportaran l’arribada de fons per a dos projectes més a Tortosa, tal i com ja va avançar el Diari: d’una banda, 300.000 euros per a la supressió de barreres arquitectòniques a l’edifici de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), que inclou l’habilitació d’un ascensor; i, per l’altra, 250.000 euros per a seguir executant la construcció del casal de jubilats de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Bítem. En relació a aquest projecte, l’exalcalde Bel recorda que la construcció del casal va començar amb l’impuls de l’anterior president de l’EMD, Josep Cugat, que va morir el passat estiu. Però l’obra es va haver d’aturar pel context econòmic dels últims anys, que ha comportat que l’EMD de Bítem no pogués seguir l’actuació amb fons propis. «En la política estem per a ser útils i aquest és el nostre propòsit», remarca Bel en relació a les esmenes aconseguides pel PDeCAT, que pugen a més de 6 milions d’euros al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari