L’oferta de Formació Professional creix a l’Ebre amb set nous cicles

La Generalitat treballa amb el teixit empresarial per oferir cursos lligats a les necessitats productives i l’economia del territori

27 abril 2022 17:58 | Actualizado a 28 abril 2022 07:23
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament d’Educació incrementarà el curs 2022-2023 l’oferta de Formació Professional (FP) a les Terres de l’Ebre, amb set nous graus formatius. D’aquesta manera, al territori es podran cursar un total de 38 cicles formatius de grau superior, 48 de grau mitjà i 5 de bàsic. Pel que fa al grau bàsic, hi haurà un nou curs a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, d’Informàtica d’Oficina, mentre que a l’Institut els Alfacs, de la Ràpita, es podrà estudiar Serveis Administratius. L’oferta de grau mitjà s’amplia amb el cicle formatiu de Construcció, que es podrà cursar a l’Institut Deltebre; i Gestió administrativa en l’àmbit sanitari, a l’Institut de l’Ebre de Tortosa. Tres cicles de grau superior complementen la nova oferta formativa al territori: Animació 3D, jocs i entorns interactius, que s’impartirà a l’Institut Montsià, en col·laboració amb el Fablab d’Amposta; Vitivinicultura (adaptació d’olis), que es podrà estudiar a l’Escola Agrària de Gandesa; i el grau superior de Projectes i direcció d’obres de decoració (adaptació en bioconstrucció), previst a l’Escola d’Art i Disseny (Esardi) d’Amposta.

Pel que fa als cursos d’especialització, a l’Institut Montsià s’ofereix Ciberseguretat en tecnologies de la informació (720 hores) i Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics (650 hores); a l’Institut de l’Ebre el de Fabricació intel·ligent (600 hores) i al Julio Antonio d’Implementació de Xarxes 5G (300 hores).

Segons remarca el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, l’increment de la Formació Professional al país i al territori és una aposta de l’executiu per aquesta legislatura. «De la mà del teixit empresarial busquem oferir cicles formatius lligats a l’economia del territori, per tal que el jovent ebrenc rebi una formació que els faciliti l’accés al món laboral, les empreses tinguin persones formades i el talent es quedi a les Terres de l’Ebre».

Així, s’ha implementat una oferta basada en quatre eixos bàsics, treballats amb el teixit empresarial en sectors econòmics potents com l’agroalimentari, el turisme, l’energia i la informàtica; «així creixem en les diverses famílies professionals i també en creem de noves, com la família d’obra civil i construcció, per la demanda laboral cada vegada més gran», detalla per la seua banda la directora dels serveis territorials d’Educació a l’Ebre, Montse Perelló.

En aquest sentit, el departament treballa ara també amb l’empresa Kronospan per oferir formació adaptada a les necessitats d’aquesta multinacional de fabricació de panells de fusta, que està aixecant actualment la seua planta al polígon Catalunya Sud de Tortosa.

El curs vinent s’han programat 48 cicles formatius de grau mitjà i 38 de superior
Comentarios
Multimedia Diari