L'antic edifici del Sindicat d'Amposta ja està en funcionament

A la planta inferior s’hi troba el FabLab Terres de l’Ebre i a les superiors s’ubiquen les instal·lacions de l’àrea de polítiques actives d’ocupació

19 febrero 2022 07:40 | Actualizado a 22 febrero 2022 09:52
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de mesos de preparació, Amposta ja té a punt l’antic edifici del Sindicat. Aquest va ser adquirit per l’Ajuntament fa uns anys i després de valorar diferents opcions, s’ha creat el FabLab Terres de l’Ebre, un espai dedicat a la innovació i recerca tecnològica.

Les instal·lacions estan dedicades a crear i testejar. ‘Makers’, emprenedors i empreses podran portar a la realitat projectes tecnològics en aquest espai que també estarà a disposició dels centres educatius. Aquests formaran en nous coneixements útils en el futur dels alumnes. Així, a la planta baixa s’ha instal·lat maquinària com braços robòtics, impressores 3D i altres aparells que permetran elaborar projectes de codi obert per tal de compartir i crear de forma col·lectiva, ja que, com diu la directora del Fablab, Lala Escrivà, «Volem que sigui un punt de connexió entre persones i un hub d’innovació al territori, que aquestes instal·lacions siguin un referent». D’altra banda, a les plantes, superiors està l’oficina de polítiques actives d’ocupació, on els tècnics ja treballen, i una aula destinada als cursos i tallers de millora de cerca laboral i formacions teòriques del FabLab.

Avui tindrà lloc la inauguració de l’edifici i comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent, la presidenta de la diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs.

Un espai obert a tothom

«Volem que aquest sigui un espai obert a tothom on passin coses, hi treballa molta gent amb ganes de dinamitzar», diu Tomàs i avança el Fablab tindrà vocació de servei amb un preu públic, normes i horaris. Per tal d’apropar-lo a més població, explica també que anirà acompanyat de formació. D’una banda, hi haurà tècnics que desenvoluparan un paper de tutors, vigilant que no hi hagi problemes i al mateix temps ajudant en tot el necessari.

Des de l’Ajuntament hi ha la voluntat d’oferir jornades formatives, perquè les màquines de l’equipament requereixen coneixements tècnics previs. També es buscarà aplicar aquest aprenentatge a l’adquisició de noves competències professionals. Segons Tomàs, «un altre objectiu és fer sinergies amb el Servei d’Ocupació, aprofitar per oferir cursos vinculats a l’ocupabilitat i a la innovació que vagin més enllà dels habituals com carreters o reposadors, que també puguem fer-ne de programació de robots o d’impressores 3D».

Comentarios
Multimedia Diari