Un pagès, sospitós del foc que cremà vuit hectàrees a Tivissa

Els agents rurals investiguen si l’home cremà restes vegetals i les espurnes arribaren al bosc per forta ventada. En l’extinció van participar 52 dotacions terrestres de bombers i 9 d’aèries

27 octubre 2020 10:30 | Actualizado a 27 octubre 2020 10:41
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La crema de restes agrícoles sembla ser la causa de l’incendi forestal que es va declarar a primeres hores de la tarda d’ahir al terme municipal de Tivissa, i que va cremar unes vuit hectàrees, segons fonts dels agents rurals. Aquests van identificar el presumpte Més tard, els Mossos el van detenir acusat d’un delicte d’incendi per imprudència greu. És un veí de Tivissa, de nacionalitat anglesa i de 26 anys. Fou arrestat a la masia on viu.

A la una de la tarda es detectava un important incendi forestal que tenia per davant unes 50 hectàrees per cremar. El foc afectava la zona de Cantarells, a la serra de Tivissa. El fort vent que bufava a la zona, a més de 50 quilòmetres per hora, va fer avançar ràpidament el front, provocant una columna de fum visible des de desenes de quilòmetres.

Des d’un primer moment, l’incendi ja semblava important. Això, afegit a les condicions climatològiques –forta sequera i vent–, l’orografia i una àmplia zona per cremar, va provocar la més important mobilització d’efectius de bombers d’aquest any a Catalunya: un total de 52 dotacions terrestres i nou d’aèries –entre helicòpters bombarders i avionetes–.

Els vehicles accedien a la zona des del punt quilomètric 57,500 de la C-12. Mossos informava en els primers moments que no hi ha masos a la zona que està cremant.

Els bombers, per una qüestió d’accessibilitat, estaven prioritzant per terra l’atac al flanc esquerra, mentre els mitjans aeris tiraven aigua al dret. El foc estava localitzat al cim de la muntanya. L’objectiu de bombers era poder estabilitzar el cap de l’incendi i la part alta del flanc dret.

Des de Bombes de la Generalitat es va demanar a les poblacions de Tivissa i Ginestar que els seus veïns no accedissin ni als camins ni a les zones properes de l’incendi. En concret, l’Ajuntament de Tivissa va sol·licitar que ningú anés a les finques de Mas de Sagarreta, Maula i Banyoles.

A quarts de quatre de la tarda, la columna de fum era més minsa i a les 15.46 hores el sinistre es donava per estabilitzat.

Agents rurals informaven que d’acord amb totes les dades recollides fins al moment, l’incendi apunta a què la causa havia estat una negligència en una crema de restes vegetals. «Seguim recollint indicis al punt d’inici. El presumpte autor està identificat». El foc es va produir en una jornada on a la Ribera d’Ebre havia Pla Alfa 2, que indica que el risc d’incendi era molt alt (nivell 2)

Mossos d’Esquadra va desplaçar tres patrulles, el SEM una unitat i els agents rurals dues patrulles i un helicòpter. En les tasques d’extinció d’aquest incendi van col·laborar també voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) del Perelló, que més tard es van desplaçar al foc del terme de Rasquera.

Comentarios
Multimedia Diari