Josep Pla, periodista

21 junio 2024 18:38 | Actualizado a 22 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

L’amic i company de tertúlies al Forn del Senyor d’Altafulla, Daniel Vila Robert, col·labora amb mi en la recerca d’esqueles singulars. L’última troballa fa saber la mort de Jesús Aparicio Bernal Sánchez, advocat, grans creus del mèrit naval, aeronàutic, militar, agrícola, de Cisneros, de l’Orde d’Àfrica, Víctor d’or del SEU, medalla d’or de la Creu Roja, comenda amb placa d’Alfons X el Savi i de Sant Raimon de Penyafort, Comandeur de l’Ordre National du Mérite de la République Francaise, entre altres honors. Però, sens dubte, el paper més rellevant el va tenir com a director general de Radiodifusió i Televisió.

Ha mort Jesús Aparicio Bernal Sánchez, el franquista que va incorporar a RTVE Adolfo Suárez, personatge clau de la Transició

Segons m’explica el catedràtic de la URV i també contertulià, Anton Jordà, el llavors ministre Manuel Fraga Iribarne va encarregar a Aparicio que lliurés el carnet de periodista a Josep Pla. L’escriptor empordanès va quedar molt sorprès per la deferència que arribava després de dur més de 40 anys exercint el periodisme. En acabar l’acte de lliurament del títol, Pla, adreçant-se al director general amb el seu to sorneguer, preguntà: «¿Què es deu?».

Comentarios
Multimedia Diari