Sana enveja del PNB

27 noviembre 2023 18:56 | Actualizado a 28 noviembre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

La cohesió entre Mas i Duran trasllada confiança a la societat», escrivia el líder d’Unió el març de 2011. La frase evidencia que si vols saber què pensa un polític només cal que llegeixis el que diu a l’inrevés. El nacionalisme català de centredreta, articulat bàsicament al voltant de Convergència i Unió, sempre mirava amb enveja el model del PNB que separa el lideratge del partit del lideratge del govern, però en una línia organitzativa única.

Al llibre ‘Cartes de Navegació. Per un nou rumb’, de Josep Antoni Duran i Lleida, es pot llegir això: «El tàndem Mas-Duran és indestructible

Aquí rau gran part de la seva longevitat. Ara l’Euskadi Buru Batzar (màxim òrgan directiu) ha decidit que Iñigo Urkullu no torni a concórrer a les eleccions per a lehendakari. El seu substitut serà Imanol Pradales, de 48 anys, i exalumne d’Urkullu. L’encara lehendakari volia optar a un quart mandat, però el partit ha notat l’alè d’EH Bildu al clatell i ha vist que era hora de renovar. Pradales és remer de la Sotera, la trainera de Portugalete, on viu. «El rem m’ha donat grans lliçons aplicables a la política», diu Pradales. Segur que Artur Mas, amant de les metàfores de navegació, torna a mirar el PNB amb enveja.

Comentarios
Multimedia Diari