Política de motoserra

24 mayo 2024 21:28 | Actualizado a 25 mayo 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Un dels gags de l’espectacle Terrífic del Tricicle, parodiava la pel·lícula La massacre de Texas en la qual un foll ataca els protagonistes amb una motoserra. En una de les representacions en directe de Terrífic, quan Carles Sans va voler engegar la motoserra, no hi va haver manera que es posés en marxa. Sans, en una mostra de professionalitat escènica i de capacitat d’improvisació, va començar a imitar el soroll del motor de la motoserra amb la boca. El públic es va desfer de riure.

A partir de llavors la histriònica patarrufa va quedar institucionalitzada en el repertori i es va convertir en un clàssic de l’humor negre. Tanmateix, qui havia de dir que la motoserra seria emprada per un politicastre argentí com a símbol de la seva política antisistema.

És preocupant l’avenç de la dreta radical populista a tot el món i ens hauríem de preguntar per què tanta gent de diversos continents vota governants bufons que converteixen la política en una carnestoltada. Ara mateix, la principal preocupació és que les eleccions europees consolidin una victòria de la política satírica. Afedemon!

Comentarios
Multimedia Diari