Recuperar la lluïssor

22 marzo 2024 19:34 | Actualizado a 23 marzo 2024 07:00
Alfredo Clua
Comparte en:

Auest mes de març, el Ple de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar provisionalment els Pressupostos municipals pel 2024. Ara entrarem en fase d’al.legacions i d’exposició pública. Cap el mes d’abril tindrem els pressupostos definitivament aprovats.

Com alcalde de Cambrils estic satisfet, primer, perquè un Govern d’unitat com el nostre aplega diferents sensibilitats. Però us puc dir que des del primer dia hem actuat com un sol grup i hem treballat pel be de Cambrils sense disputes partidistes.

És l’exemple què els governs plurals cada cop més actuen amb responsabilitat, acorden les desavinences construint un projecte de ciutat a llarg termini.

Són els primers pressupostos del nostre mandat i n’estem especialment satisfets. Són uns pressupostos realistes i molt treballats. Son els Pressupostos del CANVI.

Aquest és el pressupost que també te com objectiu aportar estabilitat al govern de Cambrils, després de masses anys de desgovern i d’arbitrarietats. Els pressupostos no són un repartiment de fons sense solta ni volta. Ha d’haver un projecte darrera i aquest projecte ha d’anar farcit de valors, idees i missatges perquè puguin ser compartits per la ciutadania.

Hem bastit els pressupostos a partir de tres grans eixos: les persones, la ciutat i la dinamització econòmica de Cambrils

Hem bastit els pressupostos a partir de tres grans eixos: les persones, la ciutat i la dinamització econòmica de Cambrils.

Quan parlem de les persones ens referim a tota la ciutadania de la ciutat però garantint l’equitat i la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i ciutadanes de Cambrils menys afavorits. Governar amb polítiques que no deixin ningú enrere. Si apaivaguem les situacions de pobresa canviaran moltes coses a la ciutat. Així ampliem de valent l’ajuda en salut a domicili, desplegant el programa Temps X Cures o la millora de les condicions materials dels centres cívics.

La ciutat és el nostre entorn més immediat. Tot el que passa pels carrers de Cambrils afecta a la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Així hem de prioritzar el manteniment de carrers, edificis i estructures; així com també garantir uns bons serveis públics. Ens cal ampliar el servei de neteja, reforçar el manteniment de parcs i jardins i agilitzar les reparacions municipals.

I en tercer lloc, un ajuntament ha de posar les condicions per a què el turisme, l’hoteleria, el comerç, la industria, la pagesia o la pesca tinguin totes les facilitats que se’ls pugui oferir. Un ajuntament no ha de posar impediments a la creació d’empreses, al treball honrat i a la creació de llocs de treball. Cambrils és una ciutat amb una gran activitat econòmica i comercial, i hem de protegir la riquesa que genera pensant també que al llarg d’aquest Mandat serà imprescindible diversificar l’economia i promoure noves activitats.

La ciutat és el nostre entorn més immediat. Tot el que passa pels carrers afecta a la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes

Des de que soc a la política he somniat en poder participar en la millora de la societat on visc. Tinc el gran privilegi de poder aportar les meves idees i els meus esforços. Tinc un equip i tenim un projecte.

Cambrils des de fa quinze anys no brilla com havia brillat abans i alguns ja tenien la sensació que estàvem caient en una dolça i subtil decadència.

Hem de regirar la nostra ciutat. Hem de portar a terme el projecte tan a curt com a llarg termini. Cambrils ha estat i és una magnífica vila. Hem de recuperar la lluïssor d’altres èpoques. Per això mantenint la imprescindible estabilitat li hem de donar l’impuls del canvi cap un nou projecte.

Comentarios
Multimedia Diari