Gràcies! Cinquanta anys de la Institució Tarragona

07 diciembre 2020 09:30 | Actualizado a 07 diciembre 2020 09:44
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Atenc la trucada d’un antic pare del col·legi. Es troba a Madrid des de fa mesos seguint un tractament per un tumor cancerigen. Acaba de rebre la notícia que estem celebrant el nostre 50è aniversari i vol transmetre la gratitud al col·legi per la formació que van rebre els seus fills: a cadascun dels professors, al personal d’administració i de serveis, als que estem ara i als que van estar abans.

3.235 antics alumnes, amb presència a Brasil, l’Índia, la Xina, els Estats Units... i així fins a 31 països. I- encara més important- molt més a prop: a Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, Torredembarra, o Constantí. A Aura i Turó ens alegra pensar que hem ajudat -encara que només sigui una mica- a millorar el món que ens envolta.

Un projecte ambiciós i innovador que van impulsar un grup de famílies ara fa cinquanta anys. Un somni, una mirada cap al futur amb una il·lusió inesgotable que va donar com a resultat dos centres educatius amb noves metodologies pedagògiques, on l’alumne és centre de l’aprenentatge i els pares els principals actors.

La nostra missió es va començar a dibuixar en el somni d’aquests primers pares.

Posar el nostre coneixement pedagògic i la nostra experiència educativa al servei de les famílies, veritables protagonistes de l’educació dels seus fills, perquè aquests esdevinguin persones íntegres, ciutadans solidaris i professionals competents.

Gràcies. Al llarg d’aquests cinquanta anys hem rebut molt més del que hem pogut aportar a la societat. I volem donar les gràcies a les persones que han participat, visitat, estudiat o treballat a Turó. La feina realitzada pel personal docent o pel personal d’administració i serveis, la preparació de cada hora de classe, les hores d’estudi i el treball intens dels alumnes... ens han permès donar cada dia el millor de nosaltres mateixos. Gràcies.

Perdó. Per les vegades en què no hem sabut atendre una inquietud, obrir el col·legi a la societat que ens envolta, compartir els nostres projectes, interessar-nos i escoltar a cada persona o posar esforç fins al final de cada tasca, cada dia, cada hora o en cada moment. Volem demanar disculpes per quan no hem estat capaços de fer realitat els nostres valors: la feina ben feta, l’esperit de servei, la humilitat, l’optimisme o la solidaritat. La voluntat de millora contínua necessita aquesta actitud que cal cultivar per integrar-la al nostre caràcter.

Necessitem el vostre ajut. L’esperit de servei és la millor disposició, la competència clau per donar resposta a les necessitats de la societat actual. Mantenir aquest esperit de servei a l’ADN d’Aura i Turó, en la denominació d’origen de les nostres famílies, dels nostres professors i dels nostres alumnes necessita l’ajut de tots. Ens il·lusiona pensar que ho necessitem i que podem comptar amb tots.

L’esperit de servei i l’esforç pel treball ben fet no són una simple formalitat, sinó la conseqüència de la decisió de voler fer el bé i de la pràctica d’una sèrie de virtuts. Com deia Aristòtil: «Arribem a ser bons fent bones accions, fent el bé».

Gerardo Meneses: Director Institució Tarragona Col·legi Turó

Comentarios
Multimedia Diari