La pregunta del referèndum

01 abril 2024 20:01 | Actualizado a 02 abril 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Marta Rovira va dir fa uns dies que ERC estava negociant amb el PSOE el referèndum per Catalunya, fet que els socialistes han desmentit immediatament. D’entrada, no hi ha acord entre Junts i ERC sobre com ha de ser el referèndum.

Si finalment ho acaben consensuant, com cal esperar, més complicat serà que Sánchez accepti obrir aquesta porta. Podrien dur-lo a empentes a acceptar una consulta, però, amb quina pregunta? Els referèndums els carrega el dimoni, sempre que no se sàpiga com manipular la resposta a partir de la pregunta.

Pedro Sánchez va concedir els indults, ha transigit amb l’amnistia, però m’hi jugaria un pèsol que el referèndum no se l’empassa

L’exemple més recent i més coronat és la consulta que ha fet Podem Catalunya a la seva militància per saber si avala la decisió de no presentar-se a les eleccions catalanes i només fer-ho a les europees.

Fa la pregunta: «Dones suport a la decisió de la direcció de Podem Catalunya i Podem de continuar construint un Podem més fort, amb mil peus al carrer i aconseguir ser referent a Catalunya per ser útils a tota la gent que ens necessita?». No us podeu imaginar l’ansiós que estic per saber el resultat de la consulta.

Comentarios
Multimedia Diari