Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 22:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ajudem en Ramon

Les Terres de l’Ebre tornem a necessitar ajuda, però aquesta vegada és molt urgent. Aquesta vegada es tracta del Ramon, un jove de 31 anys amb paràlisi cerebral que això li impedeix funcions vitals com parlar o caminar; tot i això, coneix i reacciona davant l’entorn que l’envolta.

La funció més important de totes és que ja ha arribat un moment en què la malaltia li impedeix menjar pel fet que la paràlisi li està afectant alguns músculs de la cara.

Quan va néixer va haver-hi complicacions, tot i que va néixer amb la seva germana bessona Saida. Tots dos van néixer per cesària, però a ell li va faltar oxigen i una baixada de sucre, i els metges no van alertar la família.

A mesura que van anar passant el temps, Saida va anar desenvolupant-se tal com pertocava a l’edat però Ramon en canvi no, i a partir de quan ho va notar la família ja van anar a buscar ajuda en la medicina per tot arreu.

Als 8 anys gràcies a alguns contactes i informació que va obtenir la família va dirigir-se a Hongria, a un centre especialitzat on va fer un progrés important després d’haver estat 2 mesos. Anys després va anar a un centre a Navarra, on també li va anar molt bé i va fer progressos, però tal com diu la família: «Aquesta rehabilitació pot ser molt bona, però si no es fa cada dia doncs no pot anar bé.»

La paràlisi que té el Ramon li provoca estar rígid, els moviments són lents. Actualment el seu estat està empitjorant, però per sort ha trobat una cura. A Galícia hi ha una associació que està disposta a fer-li un tractament de tres mesos.

Aquest tractament ajudaria als músculs de la cara del Ramon a tenir un bon funcionament, i podria tornar a menjar com tota persona es mereix. Però el problema és que el tractament equival a 3.000 euros mensuals.

Hem d’intentar que dintre de la seva malaltia pugui ser feliç, riure, menjar i ser estimat com ja ho és.

Aquí us proporciono els contactes. Germana Saida (652 617 250) La Caixa ES80 2100 0170 0101 0207 5328 Com sempre, espero que les Terres de l’Ebre no fallin com mai ho han fet, perquè si volem, podem. Moltes gràcies.

Xavi Llambrich

(Deltebre)

Agraïment a Josep Bargalló

Acabem de sentir als mitjans de comunicació que ha mort Josep Bargalló, el folklorista que ha dedicat gran part de la seva vida a la recuperació de les danses tradicionals dels Països Catalans i de les jotes de les Terres de l’Ebre en particular. Com a grup Paracota que ballem jotes de les nostres terres, volem donar el condol a la seva família i amics i transmetre’ls tot el nostre respecte i estima per ell.

Sempre que hem necessitat la seva ajuda per aclarir dubtes sobre els balls per poder-los ballar, hem gaudit de la seva bona predisposició i la seva saviesa.

Sap greu que desapareguen persones que s’han dedicat que no es perden les nostres arrels com a poble, conservant la música i danses que ballaven els nostres avantpassats, i que ens han donat els nostres trets identitaris.

Moltes gràcies per tota la feina feta, Josep.

Grup de Dansa Paracota

(Amposta)

Les associacions de veïns

Són molt necessàries les associacions de veïns que lluiten per millorar l’estat de les ciutats i la convivència entre els ciutadans. Porten propostes de millora als ajuntaments i sempre mirant per a tots, sense importar les hores que hi dediquen, perquè ho fan amb Il·lusió.

L’empenta que porta l’Associació de Veïns Tarragona Centre, amb projectes diversos que pretenen millorar tant el transit rodat com el de vianants, entre d’altres, fa que cada cop més persones s’apropin a sol~licitar l’ingrés, que naturalment és del tot gratuït.

Encara que sembli que reina l’apatia a Tarragona, el cert és que hi ha força activitat associativa amb moltes reivindicacions.

Altra cosa és que des de l’Ajuntament facin el cas que mereixen.

M. Elisa Aragonés Domènech

(Tarragona)

Fe d’errades

A la Finestra solidària de dimecres hi ha un error: vam posar que Santiago Camós va ser director de CDT durant el període 1878-1982. Evidentment al segle XIX encara no era el director de Càritas.

Comentarios
Multimedia Diari