Jacint Pallejà i Montserrat Caelles (Tomb de Reus): «Enquestarem els establiments de Reus sobre l’APEU, s’ha d’entendre bé»

Quant a la futura àrea de promoció econòmica, l’objectiu de l’entitat és donar a conèixer el concepte i saber l’opinió dels sectors. Faran les enquestes d’aquí a quatre mesos aproximadament

14 julio 2023 20:34 | Actualizado a 15 julio 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de la reincorporació de Montserrat Caelles al Tomb de Reus com a gerent al juny, l’entitat treballa en reptes com ara la implantació de l’APEU, la digitalització i la promoció dels espais de l’àrea del Tomb. El president del Tomb, Jacint Pallejà (P, en l’entrevista), i Caelles (C), expliquen més sobre aquesta tornada.

En quin punt es troba el Tomb?

(P) Nosaltres hem d’adaptar-nos constantment. L’etapa pandèmia i postpandèmia va ser d’adaptació a les necessitats i disponibilitats de la gent. Jo mateix vaig haver d’incorporar-me de nou com a una solució postpandèmia, amb una finalització que acaba amb aquesta època de l’any que ve, a la propera assemblea de juny-juliol de l’any que ve. Ara estem invocats a una necessària professionalització i el retorn de Caelles ha estat una grata sorpresa.

Caelles, va arribar al Tomb el 2009 i torna ara, després de ser al govern dos mandats, no és la mateixa de llavors...

(C) Abans d’entrar a govern vaig fer un màster en direcció de màrqueting per reforçar competències i en acabar-lo, vaig esdevenir regidora. Òbviament, em va anar molt bé, però caldrà una renovació. Crec que puc aportar la meva experiència al Tomb. Ser regidora, a govern, m'ha fet conèixer el funcionament de les administracions i de la importància de la col·laboració publicoprivada, d’entitats amb l’administració local, els ens supramunicipals...

Ha trobat el Tomb canviat?

(C) No torno després de vuit anys a una entitat totalment desconeguda per a mi, però sí que em trobo una de diferent i ho dic en positiu. Especialment perquè té una junta dividida en sectors. Una entitat amb reptes importants i estratègics de futur. (P) A banda de l’enriquiment que ens pot proporcionar Caelles, hi ha reptes com la digitalització, present des que vam néixer: de fet, el primer que vam fer llavors va ser aconseguir el domini a Internet. Aquesta necessitat va in crescendo, l’hem de reforçar i va més enllà de vendre en línia, cal fer servir eines digitals i cal fusionar offline i online. N’és un exemple l’acció nostra d’El mira Que Tinc, una etiqueta (hashtag) que llueix als aparadors en format físic i pot fer-se servir a la xarxa.

«(P) La digitalització va
‘in crescendo’, l’hem de reforçar. Va més enllà de vendre en línia, cal fer servir eines digitals i fusionar l’on i l’offline»
«(C) Un altre actiu
de la ciutat són les associacions de veïns, amb les quals hem
de treballar altres centralitats de Reus»

Quines són les tasques de gerència?

(P) La primera: allargar les tasques presidencials. Repartir és òptim i la nostra tendència ja era crear una junta amb especialitzacions, no la clàssica de president, vicepresident, secretari..., sinó per sectors, fins i tot per zones geogràfiques. Tenim previst minvar el pes presidencial. És a dir, si fem una campanya que té més pes d’hostaleria, que la lideri el representant d’aquest camp de la junta. El que necessita el Tomb és la visió d’un equip.

I quines més...?

(P) Buscar noves maneres de finançament. Hi ha vies que fem servir molt bé i d’altres que no tant. Hem de donar vies al comerç de proximitat perquè pugui prosperar. (C) La junta és rica en sectors i una font importantíssima d’idees. Part de la meva tasca serà filtrar-les i assessorar si són viables o no. Un altre factor és que treballem amb dades per crear estratègies i prendre decisions. Els recursos són els que són, però lligarem idees i dades per anar sobre segur en campanyes i inversions.

Un altre repte és l’APEU.

(P) Les entitats a Catalunya estem en fase d’aprenentatge. En aquests moments, la nostra sol·licitud sembla que tenia apartats a millorar, ens ho van dir des de l’ajuntament i ho vam acabar de revisar. Això va coincidir amb el 28M i ara ens han dit que, si pot ser, que ens responen passat l’estiu. Són moments de canvi, ara, però el més difícil ja està fet.

Cal fer pedagogia amb els establiments, doncs?

(P) Enquestarem els establiments sobre l’APEU, s’ha d’entendre bé i, en el moment que la fem, tothom tindrà informació. Depenem de la resposta de l’Ajuntament. Per tant, esperem fer-la d’aquí a tres o quatre pròxims mesos, durant l’estiu-tardor. L’APEU, és un avantatge per a tothom. (C) És molt necessari tirar endavant grans projectes, que hi hagi una governança i treballar en línies conjuntes entre els diferents agents responsables. Un altre actiu són les associacions de veïns, amb les quals hem de treballar altres centralitats de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari