La Bisbal de Falset durà a consulta pública el canvi del complement del nom del poble

La vila vol fer-ho perquè, diuen, se’ls confon amb una dependència de la vila de Falset. La consulta és aquest diumenge 28 d’abril i hi participaran al voltant de 200 persones

27 abril 2024 11:47 | Actualizado a 27 abril 2024 12:19
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de la Bisbal de Falset farà aquest diumenge, dia 28 d’abril, una consulta pública per tal de canviar-se el complement del nom. Així ho va avançar Canal Reus TV aquesta setmana. La raó de tot plegat, explica al Diari l’alcalde de la vila en qüestió, Òscar Vidal, es remet a què «de cara enfora, se’ns relaciona amb una dependència de Falset, quan realment ens separen prop de 32 km. Hi ha hagut rumors que volíem canviar el complement del nom, i finalment vam iniciar les gestions per tal de dur aquesta iniciativa cap endavant». I és que, com afegeix el batlle, «la confusió afecta en l’aspecte turístic. La Bisbal de Falset és una destinació d’escalada, i creiem que canviar-nos el complement per la Bisbal de Montsant, seria més adient». Voler canviar part del nom, aporta Vidal, a més, no és el primer cop que es posa sobre la taula.

Un intent 40 anys enrere

«De fet, es va voler fer 40 anys enrere, però l’assumpte no va prosperar. Ara, però, estem decidits i els preparatius estan en marxa. Tot plegat, és publicat al BOE. Hem seguit tots els passos necessaris», explica l’alcalde del municipi. Arribar a dur a terme la consulta pública diumenge, «en la qual participaran al voltant de 200 persones, entre empadronades que viuen a la vila i d’altres empadronades, que no hi viuen», suposa tot un esdeveniment. Des de l’Ajuntament han repartit i difós informació de com es farà la consulta, «amb fulletons amb les preguntes més freqüents».

El pas per canviar la terminació del nom del poble, especifica Vidal, «ha comportat tràmits i gestions, reunions a l’Ajuntament per aprovar-ho. Vam consultar, també, l’Institut d’Estudis Catalans, des d’on ens van donar llum verda i van remarcar-nos que la terminació ‘de Montsant’ era la més encertada; també hi ha hagut recerca en tot aquest procés, arribant a saber que el poble, anys enrere, no duia cap complement».

El possible canvi, conclou l’alcalde, «marcaria la història del municipi, seria molt important, però tot ho decidirà el poble».

Comentarios
Multimedia Diari