Absolts tres acusats d’un accident laboral on morí un treballador a Puigpelat

La víctima va caure des de la coberta d’una empresa en construcció, a dotze metres d’alçada

23 abril 2024 19:27 | Actualizado a 24 abril 2024 07:00

Tres responsables d’una obra en construcció han estat absolts per un accident laboral mortal que es va produir a Puigpelat. Per als magistrats –primer del Jutjat del Penal 4 de Tarragona i després dels de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona–, la víctima havia rebut tota la formació necessària per portar a terme la feina.

La víctima, el 5 d’abril de 2006, treballava per a una empresa. Aquell dia, amb un company, va acudir a la nau industrial en construcció, propietat de l’empresa SCA Paper Hygiene SL, situada a la carretera de Valls a Puigpelat. Havien de col·locar un conjunt d’exutoris –dispositius per al control de la temperatura i evacuació de fums produïts en cas d’incendi als edificis– a la coberta plana de la nau.

El treballador es precipità per un forat que inicialment estava cobert per una xarxa

Per executar el treballs havien de tallar la xapa de la coberta per ajustar la mesura de l’exutori, utilitzant l’eina que consideressin més adequada. Cadascun dels forats dels exutoris estaven coberts, tal com deia el Pla de Prevenció de Riscos Laborals, amb una xarxa horitzontal lligada amb cordes a les corretges de la nau per evitar caigudes al buit.

Quan els dos treballadors estaven executant el treball en el segon exutori de la coberta, la víctima es va precipitar pel buit, caient des d’una alçada aproximada de dotze metres. Va morir a l’acte.

De forma involuntària, la víctima havia anul·lat la mesura de seguretat col·lectiva –xarxa horitzontal– , tallant la corda amb la radial mentre es trobava retallant la xapa. «No hi va haver manca de previsió ni de mesures i, per tant, no es produí una infracció de les normes de prevenció de riscos laborals».

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari