Catorze mesos de presó per estirar un collaret

Mentre l’acusada ho feia, el seu company l’esperava dins d’un vehicle per fugir. Però van ser perseguits per un policia, que va veure els fets

15 mayo 2024 12:11 | Actualizado a 15 mayo 2024 13:36
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una parella que va cometre un robatori amb violència a la Ràpita, en el qual va estirar el collaret d’or d’una dona que es trobava al carrer, ha estat condemnada a catorze mesos de presó. Així es recull en la sentència que va dictar en el seu dia el Jutjat del Penal 1 de Tortosa i ara confirmada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, que ha rebutjat el recurs d’apel·lació presentat l’advocat defensor.

El robatori es va produir a les deu del matí del 15 de juliol de 2022. L’acusada va abordar la víctima i van establir una conversa. La lladre es va apropar a una distància molt propera i va donar dues bufetades a la víctima, moment que va aprofitar per estirar-li del collaret d’or que portava penjat al coll. La delinqüent va pujar el vehicle, on l’esperava el seu company, per fugir a gran velocitat.

Els acusats deien no haver utilitzat la violència, però els jutges no hi estan d’acord

L’escena va ser vista per un agent de la Policia Local, que anava de paisà, i va començar a perseguir els lladres, mentre demanava reforços als seus companys. Finalment, van poder interceptar el vehicle i recuperar el collaret.

Els acusats, en el recurs, apuntaven que no existia prova de càrrec concloent que s’hagués utilitzat la violència en el robatori. Els magistrats, al respecte, recorden que el relat de la víctima ha estat creïble. Aquesta va manifestar haver rebut dues bufetades abans de prendre-li el collaret, per la qual cosa va existir violència.

Els processats deien que no era un robatori sinó un furt. Però els magistrats recorden que si hi ha violència, no pot ser mai un furt.

I, finalment, demanaven que no es considerés un robatori consumat sinó una «temptativa acabada». Però la Sala tampoc hi està d’acord, ja que la lladre va marxar amb el collaret.

Comentarios
Multimedia Diari