Condemnada per robar joies del matrimoni que cuidava a Santa Bàrbara

Les peces sostretes les entestava en establiments de compra-venda. L’Audiència Provincial li ha imposat set mesos de presó

17 mayo 2024 19:34 | Actualizado a 18 mayo 2024 07:00

Una dona es va aprofitar de la confiança que tenia un matrimoni que cuidava a Santa Bàrbara i li va sostreure joies, que posteriorment entestava en establiments. Ara, la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona ha confirmat els set mesos de presó que li havia imposat el Jutjat del Penal 2 de Tortosa. També haurà d’indemnitzar la víctima del furt amb un import que es determinarà durant l’execució de sentència.

L’acusada, de nacionalitat espanyola i sense antecedents penals, des de gener de 2017 a maig de 2018 treballava com a cuidadora en el domicili d’un matrimoni, a la localitat de Santa Bàrbara. Aprofitant les facilitats que tenia de poder accedir a totes les habitacions de l’immoble així com de la confiança dipositada en la mateixa, es va apoderar de diverses joies de la dona, les quals es trobaven guardades en diferents estoigs dipositats sobre un armari així com en un joier.

El botí aconseguit estava taxat l’any 2000 en 7.416 euros i l’acusada en va aconseguir 1.573

La processada va procedir a la venda de les joies en establiments de compra-venda d’or, facilitant el seu DNI així com la seva identitat i signatura en els diferents contractes de compra-venda. Va aconseguir 1.573,015 euros, tot i que les peces estaven taxades pericialment l’any 2000 en 7.416.

En el seu recurs d’apel·lació, l’acusada apuntava que va haver de vendre les seves pròpies joies per sobreviure després de treballar 18 mesos per al matrimoni sense cobrar els 500 euros mensuals pactats, una afirmació que els magistrats consideren «inversemblant».

També es queixava que no s’havia suspès el judici davant la manca de la seva germana, que era testimoni, «que no va acudir sense causa justificada», diu l’Audiència. També qüestionava la taxació de les joies de la denunciant.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari