Condemnat per mentir en un judici a Tortosa i evitar que ho fos el seu cosí

Va assegurar que era ell qui conduïa un vehicle amb el qual s’apropà a una dona i no el seu familiar, ja que aquest tenia una ordre d’allunyament

24 mayo 2024 21:19 | Actualizado a 26 mayo 2024 15:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que va intentar salvar el seu cosí de ser sentenciat –no ho va aconseguir– per trencament de condemna ara ha vist com la seva mentida li comporta set mesos de presó i el pagament d’una multa de 720 euros. Aquesta és la pena imposada pel Jutjat del Penal 1 de Tortosa i ara confirmada íntegrament per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

El 2 d’octubre de 2019, al Jutjat Penal 2 de Tortosa, se celebrava un judici contra un home acusat de trencament de condemna. A dos quarts de dotze del 23 de juliol de 2019 es va apropar al volant d’un cotxe a una dona a la Ràpita sobre la qual tenia una orde d’allunyament.

Durant la vista oral, l’ara condemnat va declarar que el conductor era ell, no el seu cosí. Però dos testimonis van dir el contrari i el jutge va creure la versió d’ells.

Se li ha imposat set mesos de presó i el pagament d’una multa de 720 euros

A partir de la sentència, un Jutjat de Tortosa va obrir diligències per fals testimoni contra l’ara condemnat. En el seu recurs d’apel·lació contra la sentència inicial del Jutjat del Penal, deia que no havia quedat demostrat que mentís ja que únicament això es desprenia de la declaració de la dona i del seu pare.

Tanmateix, criticava que la jutgessa tingués en compte que l’acusat s’acollís al seu dret a no declarar durant la vista oral.

Els magistrats de l’Audiència Provincial recorden que l’ara condemnat no va declarar en la fase d’instrucció del cas del seu cosí sinó solament el dia del judici, «una circumstància efectivament sorprenent tot i que ho negui la defensa», recorda la Sala.

Comentarios
Multimedia Diari