El fiscal demana 17 anys de presó per a tres homes acusats de segrest i tortura a Amposta

Durant 30 hores, colpejaren la víctima, no li donaren menjar ni aigua, havia de miccionar a la garrafa i li feren beure cocaïna amb whisky

26 abril 2024 21:45 | Actualizado a 28 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home va patir una autèntica tortura després de ser segrestat per quatre individus a Amposta. Durant unes 30 hores el van sotmetre a cops diversos, no li van donar menjar ni aigua, el van lligar, li van fer beure cocaïna i paracetamol amb whisky, el feien miccionar en una garrafa.

És només part del relat que efectua el fiscal en el seu escrit d’acusació contra els quatre processats. Per a tres d’ells demana 17 anys de presó i per al quart, dos. Per la seva part, l’acusació particular puja fins a 37 anys de presó la pena per als dos principals encausats, i 10 i 27 per als altres. Per a demà dilluns dia 29 hi ha previst una trobada entre les parts i els acusats per veure si s’arriba a un acord de conformitat a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Els acusats són quatre ciutadans de l’Índia, tres d’ells en situació irregular al país i el quart no consta. Tres tenien domicili a Amposta i un, a Lleida. Cap d’ells té antecedents penals. Ka.S. té 42 anys, M.S. 29, Ku.S. 37 i H.S. 47.

La primera trobada

El Ministeri Públic, en les seves conclusions provisionals, relata els fets, que haurien començat el 4 de setembre de 2019. A dos quarts de sis de la tarda, Ka.S., actuant concertadament amb la resta d’acusats, va contactar amb el seu compatriota amb l’excusa de disculpar-se per uns missatges amenaçants que prèviament li havia enviat i prendre’s una cervesa en el seu domicili, situat a Amposta, facilitat per l’arrendatari, H.S. Aquest, en aquell moment, es trobava fora de la capital del Montsià però que, en tot moment, era coneixedor dels plans delictius que havien preparat els altres acusats. Acusat i víctima van acordar com a punt de trobada previ el mercat, situat a la plaça Major.

Quan el denunciant va arribar, es va trobar amb Ka.S., alies el Gordo, i amb un altre individu, que es troba fugat i una tercera persona, no identificada. Tots quatre van pujar a un vehicle cap el domicili on s’havia de fer la trobada.

Tancar persianes

Una vegada arribat a destí, Ka.S. i l’home pròfug, per evitar que des de fora els poguessin veure o escoltar, van procedir a tancar les persianes de l’habitatge. També, perquè la víctima no pogués demanar ajuda li van prendre el mòbil, traient la targeta SIM i la bateria.

Ka.S. va començar a colpejar la víctima, a la vegada que li recriminava el deute que tenia amb ell i li demanava 400 euros. El segrestat va intentar fugir, però els seus dos captors ho va impedir. Seguidament, el van lligar de mans i preus i li van sostreure el passaport.

Passats 15 minuts, quan la víctima estava immobilitzada i indefensa, va arribar al domicili M.S.. Aquest i Ka.S. van obligar el segrestat a ingerir cocaïna i paracetamol amb whisky amb una cullera metàl·lica. Al mateix temps l’estaven colpejant indistintament amb peus i mans, fent servir objectes contundents, com una maneta metàl·lica d’un tendal o un pal de fusta, que va arribar a trencar-se degut a la “brutalitat” de les agressions. La víctima va arribar a perdre la consciència.

Videotrucades a l’Índia

Però no en tenien prou. Ka.S. i el fugat van procedir a orinar diverses vegades sobre el seu cos, arribant-li a obrir la boca i a miccionar dins d’ella. Entre aquest moment i el final del captiveri van trucar en diverses ocasions a familiars de la víctima a l’Índia, entre ells al cunyat.

Van efectuar diverses videotrucades, en les quals es veia el lamentable estat físic i anímic de la víctima. Exigien al principi el pagament de 10.000 euros abans de les quatre de la tarda del 5 de setembre com a condició per a la seva posada en llibertat.

A part d’aquestes agressions, durant el captiveri, els acusats i el fugat van impedir la víctima anar al bany, obligant-lo a fer-ho en una garrafa, negant-li així mateix menjar i aigua. Li deien que si necessitava beure que ho fes de la garrafa, que contenia la seva orina.

Finalment, el 5 de setembre, després que el cosí del denunciant ingressés 700 euros i uns altres familiars 8.000 en metàl·lic, els acusats van dutxar la víctima, la van obligar a beure més alcohol, li van posar uns pantalons i la van deixar en llibertat. Les seves lesions van tardar 21 dies en curar-se, dels quals dos va estar ingressada a l’hospital.

La pena

Els processats Ka.S., M.S. i H.S. estan acusats dels delictes de segrest (10 anys), contra la integritat moral (dos) i lesions (cinc). El fiscal demana que durant 33 anys no puguin comunicar-se ni a apropar-se a menys de 2.000 metres de la víctima. I que quan hagin complert la meitat de la pena siguin expulsats d’Espanya, no poden tornar-hi abans de deu anys. Per la seva part, Ku.S. s’enfronta dos anys de presó per omissió del deure d’impedir delictes, sent també expulsat quan assoleixi el tercer grau o la llibertat condicional, no podent tornar en 7 anys. I tots han d’indemnitzar en 6.809 euros la víctima (1.089 pels perjudicis físics i lesions causades i 5.000 pels danys morals).

Comentarios
Multimedia Diari