El processat per intentar matar dos veïns d’Horta de Sant Joan seguirà a presó

L’home, a qui li van imposar 11 anys entre reixes, havia demanat sortir en llibertat mentre es tramita el recurs d’apel·lació davant el TSJCat

12 abril 2024 21:50 | Actualizado a 14 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’home condemnat a onze anys i mig de presó per intentar matar a Horta de Sant Joan dos veïns seus seguirà en presó preventiva. Així ho ha decidit la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, que ha rebutjat el recurs que havia presentat el processat. Aquest demanava sortir en llibertat mentre es tramita el recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat).

Els magistrats de l’Audiència Provincial, en la seva interlocutòria, indiquen que segueixen les mateixes circumstàncies que quan encara no l’havien condemnat. Per un costat hi ha la necessitat de protegir les dues persones que van ser víctimes dels fets.

«El grau de violència emprada pel presumpte agressor, arribant a perillar la vida d’una de les víctimes per l’apunyalament; i la proximitat entre uns i altres, en ser veïns», determina que no existeixi cap altra mesura menys gravosa que pugui assegurar la mateix finalitat que la presó provisional.

Els fets

L’acusat, F. H. R., és un home de 61 anys i que ja tenia antecedents penals. Cap a dos quarts de dues de la tarda del 27 de juny de 2022 es va dirigir al domicili dels seus veïns, situat al carrer Bernat d’Alguaire. Va accedir a l’interior sense permís dels seus inquilins.

Per fer-ho va saltar una tanca metàl·lica que divideix els dos patis exteriors de l’immoble de l’acusat i de les víctimes. Va entrar pel pati i es va dirigir a l’interior del menjador. Portava ja un ganivet de cuina de grans dimensions.

L’Audiència Provincial recorda el grau de violència emprada per l’home

En el saló havia les dues víctimes. L’acusat es va dirigir cap a la dona C. M. D. –que estava descansant al sofà del menjador veient la televisió– i la va atacar amb el ganivet a la zona del pit esquerra, a l’alçada del cor. I ho va fer en tres ocasions. La víctima es va defendre i per això les punyalades van impactar en la zona mamària i el braç esquerra.

Un fill de la víctima, A. H. M. -que es trobava al saló-, va agafar una taula auxiliar d’alumini i es va dirigir cap a l’acusat, tractant de parar l’agressió cap a la seva mare. Però l’encausat li va assestar diverses punyalades al cos, tant a la zona abdominal com en el coll, en diversos atacs.

Els crits

El fill d’aquest home agredit, E. H. M., en escoltar els crits des de la seva habitació, i junt amb el seu pare, van reduir l’agressor fins que van arribar els Mossos d’Esquadra.

Les lesions de l’home agredit van tardar 38 dies en curar-se, dels quals dos va romandre a l’hospital i quinze impedits. Li ha quedat com a seqüela perjudici estètic i dolor. Les de la seva mare van tardar 15 dies en curar-se i li ha quedat una cicatriu.

A. H. M. va declarar que des de casa va escoltar que l’acusat s’estava barallant amb la seva muller i que, de sobte, va aparèixer a casa seva, agredint la seva mare. Que quan va baixar el seu fill per ajudar-lo a reduir l’agressor encara no s’havia adonat que també estava ferit. El van evacuar en helicòpter a l’hospital.

Comentarios
Multimedia Diari