Expulsats d’Espanya dos germans per vendre droga al nucli antic de Valls

Un d’ells ha estat condemnat a sis anys de presó i l’altre, a tres. Quan hagin complert les dues terceres parts de la pena seran desterrats

23 mayo 2024 19:45 | Actualizado a 24 mayo 2024 12:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos germans que es dedicaven a la venda de droga en el nucli històric de Valls han estat condemnats ara per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona. A un d’ells, R.M., se li ha imposat sis anys de presó–i el pagament de 53.000 euros de multa– i l’altre, K.M., tres anys –i 3.000 euros–.

Però la sentència afegeix que quan hagin complert les dues terceres parts de la pena o quan accedeixin al tercer grau, seran expulsats d’Espanya, país al qual no podran tornar abans de nou i cinc anys, respectivament. Ambdós són de nacionalitat marroquina i es troben en situació irregular al país.

Durant el judici, el fiscal sol·licitava per als dos una pena de vuit anys de presó i el pagament d’una multa de 236.700 euros, mentre que les defenses demanaven l’absolució.

La sentència recull que un dels processats vivia al carrer Figuereta i l’altre, al carrer Santa Marina.

En el domicili d’un van trobar substàncies valorades en 50.746 euros i en 1.365 en l’altre

Els moviments dels dos processats eren seguits pels Mossos d’Esquadra, que tenien oberta una investigació. Així, el 28 i el 30 de juny de 2022, els investigadors van constatar diverses vendes de droga per part de R.M. ja que aquesta fou intervinguda als compradors. També el 16 i 30 del mateix mes per part de K.M.

El 7 de juliol, la Policia catalana va registrar els dos domicilis. En el del carrer Figuereta va trobar 23 telèfons mòbils, haixix, cocaïna, quatre bàscules de precisió, 955 euros, una tablet, nou fundes de mòbils, set projectors de pantalla, un patinet elèctric i dos jocs de patins. Per la seva part, al carrer Santa Maria hi van trobar dues catanes, dues bàscules, haixix, una navalla, cocaïna i una caixa amb 5.475 euros. La droga en el primer domicili estava valorada en 50.746 euros i en 1.365,63 en el segon.

Consumidors de droga

Els dos processats, quan van ocórrer els fets, eren consumidors de substàncies tòxiques. Al dia següent de la detenció, ambdós van ingressar en presó preventiva. Durant la seva estança al centre penitenciari han realitzat programes terapèutics en relació amb la seva addició al consum de drogues.

Durant el judici, els dos homes van negar qualsevol relació amb la venda de droga, sense aportar una explicació plausible respecte les substàncies i altres efectes trobats als seus respectius domicilis. Tanmateix, els advocats defensors van qüestionar la cadena de custòdia de les substàncies intervingudes durant el registre.

Comentarios
Multimedia Diari