Ingressa a presó en ser condemnat per sisena vegada per anar sense carnet per Montblanc

A part dels set mesos i mig de presó, el jutge també ha ordenat el comís del seu vehicle

04 junio 2024 18:40 | Actualizado a 05 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home ha vist com la Justícia l’obligava a ingressar a presó després d’haver estat condemnat per sisena vegada per conduir sense carnet després de ser enxampat a Montblanc.

La pena imposada pel Jutjat del Penal 3 de Tarragona, que ha estat confirmada per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona, ha estat de set mesos i mig de presó, on s’ha tingut en compte l’agreujant de multirreincidència. Però, a més, s’ha quedat sense vehicle, ja que ha quedat comissat.

Cap a les 9.20 hores del 31 de gener de 2022, l’acusat –de nacionalitat espanyola i que tenia 31 anys– conduïa un vehicle Land Rover per la carretera N-240a, el tram antic de la N-240. A l’alçada del punt quilomètric 35 fou parat per una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Els agents van comprovar que el conductor tenia el carnet retirat, segons una sentència del Jutjat d’Instrucció número 1 de Valls.

No era la primera vegada que era condemnat per conduir sense carnet. El 28 de desembre de 2021, el mateix jutjat li va imposar un any i quatre mesos de multa, el 30 de novembre del mateix any el Jutjat número 3 el condemnà a 21 mesos de multa; a 12 mesos el 28 d’agost del mateix any pel Jutjat número 1 –pendent de pagament les tres multes–, el mateix Jutjat l’11 de maig de 2021 un any de multa, i finalment el Jutjat número 2 el 20 d’octubre de 2020.

Recurs d’apel·lació

En el recurs d’apel·lació, l’advocat defensor argumentava que s’havia fet el judici sense la presència del seu client. L’Audiència recorda que l’acusat havia estat citat correctament i que no va comparèixer. I que com la pena demanada pel fiscal era menor de dos anys, el procediment va ser correcte.

En segon lloc argumentava que la conducta del conductor no mereix sanció penal ja que no hi va haver cap actuació negligent o culposa. L’Audiència Provincial recorda que no cal l’existència d’un concret perill per a la seguretat vial sinó que només cal la creació d’un risc indubtable, «tot i que de característiques abstractes i no concretes».

I els magistrats recorden que la jurisprudència del Tribunal Supremo diu que és una infracció administrativa quan es té un carnet per a un tipus de vehicle que no s’està conduint.

Comentarios
Multimedia Diari