Sis anys de presó per maltractar i tancar la companya en un pis a Santa Bàrbara

També li va privar de donar menjar, tot i que la dona estava embarassada de cinc mesos

18 junio 2024 18:23 | Actualizado a 19 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que va tancar a casa la seva companya sentimental, la va agredir i fins i tot no li va donar menjar, tot i estar embarassada, ha estat condemnat a quasi sis anys de presó. L’Audiència de Tarragona li ha imposat quatre anys de presó i durant sis no podrà comunicar-se ni apropar-se a menys de 300 metres de la víctima per un delicte de detenció il·legal, 21 mesos de presó i tres d’allunyament per un maltractament habitual en l’àmbit de la violència de gènere i 66 dies de treballs comunitaris i ordre d’allunyament durant un any per un delicte d’amenaces lleus.

L’acusat és natural del Marroc, amb antecedents penals i en situació irregular a Espanya. Va mantenir una relació sentimental amb una dona durant uns tres anys. En els darrers dos mesos vivien a Santa Bàrbara, quan ella estava embarassada de cinc mesos.

Finalment, la víctima va sortir al balcó a demanar ajuda. Ell la va amenaçar amb una destral

Entre el 17 i el 22 de març de 2023, l’acusat va retenir la víctima al domicili en contra de la seva voluntat. No la deixava sortir de casa, retirant-li les targetes de crèdit i el telèfon mòbil –que va trencar– perquè estigués completament incomunicada. També va evitar proporcionar-li menjar.

Mentre l’home estava fora de casa, la deixava tancada. I així com a mínim durant cinc dies. L’acusat l’amenaçava constantment que si tractava de fugir o de demanar ajuda, la mataria.

El dia 22 de març, la dona va sortir al balcó a demanar ajuda. L’acusat la va amenaçar amb una destral dient-li: «Hoy será tu último día». Mentre va durar la relació, però principalment quan estava tancada, la dona rebia cops i empentes.

Comentarios
Multimedia Diari