‘3450 km’, un llarg viatge amb bici

Documental. El curtmetratge està protagonitzat pel montblanquí Adrià Gutierrez i dirigit per David Aymerich

05 junio 2020 07:20 | Actualizado a 08 junio 2020 15:53
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Vaig començar per la Región de los Lagos, on vaig estar compaginant Xile i Argentina constantment. És una regió molt bonica, on gairebé cada dia dormia a lavora d’un llac i la temperatura que feia va ser molt agradable durant els 20 primers dies», explica Adrià Gutiérrez (Montblanc, 1989), el protagonista del documental 3450 km.

La nova pel·lícula tindrà la seva premiere internacional al festivalFIC-CAT 2020. Un curtmetratge protagonitzat per l’aventurer montblanquí Adrià Gutierrez. L’obra ha estat dirigida per David Aymerich, produïda per Ayhe productions i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc. 3450 km explica, al llarg de més de 5 anys, els viatges que han portat l’Adrià a recórrer tot el món. Acompanyat exclusivament per la seva bicicleta , el jove aventurer creuarà d’est a oest i de nord a sud països com Mongòlia, Islàndia, Canadà i, finalment, la Patagonia argentina i xilena. Un últim viatge ple d’aventures, bona companyia i un estil de vida ecològic i saludable. Partint des de Montblanc, l’Adrià sempre tindrà presents els seus orígens en uns viatges on la soledat i el clima seran els seus màxims enemics per complir les seves metes. I així ho explica ell mateix, càmera en mà, acompanyat per les entrevistes que dirigeix el director David Aymerich des de l’actual residència de l’Adrià a Fully, Suïssa. El protagonista es va trobar un camí ple de reptes, obstacles i perills. L’Adrià es desplaçava únicament amb la seva bicicleta lluitant contra les inclemències del clima i el desconegut.

El projecte el van conèixer a través de les xarxes socials. «Ens va cridar l’atenció el projecte de l’Adrià. Ens vam posar en contacte amb ell i quan vam veure el material que ell havia gravat vam veure que hi havia una història bonica per explicar», diu el director, David Aymerich.

«Els dos primers mesos vaig estar viatjant amb un amic de la universitat a Perú i Bolívia. Però, va ser al Salar de Uyuni quan vaig començar a veure que aquell travel style no era per a mi», afirma Adrià. Afegeix que «o vull dir que no estigues bé fer-ho així, en un mes mes vaig poder visitar moltes coses interesants del país i la seva cultura però, jo volia fer les coses d’una altra manera, volia sentir-me més lliure, anar on jo vulgués i no només on el bus es veia obligat a deixar-me».

Adrià reconeix que gravava la seva aventura sense saber què faria amb el material. Ho enregistrava tot amb una Gopro i una altre càmera. «Pensava no sé com ho faré després».

«Amb la productora vam anar al poble on viu l’Adrià a gravar algunes imtges més i la seva entrevista», detalla el director. Afegeix que «és interessant ja que que l’Adrià explica en primera persona com viu aquesta aventura sense saber que això es mostraria».

Pel que fa l’experiència del protagonista: «A vegades hem de sortir de la zona de confort. Jo vaig tenir un any sabàtic i em va servir per conèixer-me a mi mateix. Va ser una gran experiència», conclou.

Al setembre al FIC-CAT

La pel·lícula 3450km competirà el mes de setembre al festival FIC-CAT en la secció oficial documental. Té una durada mitja hora.

3450 km també optarà als premis de millor muntatge i obres tarragonines. «És un honor que el presentin ja que un festival d’aquestes característiques a casa nostra servirà perquè coneguin la història de l’Adrià», puntualitza Aymerich.

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa de l’àmbit cinematogràfic que posa a l’abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d’arreu del món— l’oportunitat de projectar les seves pel·lícules, de compartir experiències i de potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua que ens és pròpia. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores.

Nascut l’any 2008 com a Festival de curtmetratges, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències del cinema en català i les noves tecnologies aplicades a la producció audiovisual.

David Aymerich, nascut a Tarragona l’any 1994 –i graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona– és productor, director i guionista de cinema.

Aymerich va començar les seves passes dins del món cinematogràfic des de ben jove. Quan tenia va començar a escriure el guió de la seva òpera prima, el llargmetratge de ficció El dulce sabor del limón. Una pel·lícula independent per la qual va esdevenir productor i que va dirigir als 19 anys al capdavant d’un equip de professionals. A més, va rebre el premi a millor llargmetratge emergent al Festival Europeu de Cinema de la Cerdanya 2018.

Comentarios
Multimedia Diari