El 25N a Tarragona: Els actes per reivindicar l’eliminació de la violència vers les dones

El 23 i 23 de novembre el Palau Firal acollirà ponències, xerrades i tallers

13 noviembre 2023 13:38 | Actualizado a 13 noviembre 2023 13:46
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest matí s’ha dut a terme la roda de premsa amb motiu de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, per tal d’explicar tots els actes que ha organitzat el departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament. La consellera d’Igualtat, Cecilia Mangini, ha presentat les propostes posant èmfasi “en la diversitat de violències que malauradament afecten a les dones dia a dia” i que “en el programa i les jornades d’enguany hem volgut reflectir, presentant exemples molt concrets i diversos”.

Així doncs i com a acte més destacat, els dies 22 i 23 se celebrarà la jornada Identifiquem les violències al Palau Firal i de Congressos. Totes les ponències estaran moderades per la periodista Laura Rovira, col·laboradora de Tarragona Ràdio. La primera xerrada anirà a càrrec de Laila Pilgren, sexòloga que parlarà de La violència vers les dones, dins el llit. Seguidament serà el torn de l’autora de Pikara Magazine, una revista del País Basc que reflexiona sobre el tractament que fan els mitjans de comunicació sobre aquesta gran problemàtica, que anirà precedit d’un taller de fanzines, el mateix 22 per la tarda.

L’endemà, 23 de novembre, serà el torn de Joan Torralba, membre de l’associació Euca43, i l’autor del conte La Història de K, que parla i vol conscienciar sobre la mutilació genital femenina, una lluita que està fent ell també amb les dones afectades. La xerrada comptarà amb la col·laboració de l’Associació AMA-T Dones Africanes de Tarragona, que parlaran de la importància de sensibilitzar a tothom amb aquest tema.

A mig matí serà el torn de Lluc Pagès, tècnic del Servei d’Atenció a Homes de l’Ajuntament, qui parlarà de Violències sexuals, masculinitat i pressió de grup i on abordarà un tema, malauradament tan actual, com els diferents reptes en què es troba la població masculina a l’hora d’oferir la necessària resposta empàtica i solidària davant situacions en les que a més d’espectadors, poden ser transformadors d’aquesta visió.

La lectura del Manifest

El divendres 24 de novembre a les 11h es farà la lectura del Manifest amb caràcter institucional davant de l’Ajuntament, amb l’acompanyament d’una performance de l’Associació Dona Cançó i sota el títol Les paraules fan mal.

Per la tarda, a les 19h, a la sala d’actes del centre cívic de Bonavista, clouran els actes amb motiu del 25N amb la projecció del film Las maestras de la República, dins el cicle de cinema popular, Crispetes.

El punt lila itinerant

Els dies 24, 25 i 26 de novembre, Igualtat desplegarà un total de sis carpes de Punt Lila, que s’instal·laran al mercadet setmanal a Sant Pere i Sant Pau de 10 a 13h, el dia 24; al Serrallo, Plaça Corsini i Balcó del Mediterrani, de 10.30 a 14h el dia 25 i a la plaça Constitució de Bonavista en horari de 10.30 a 13.30h el dia 26.

Per la consellera Mangini “el Punt Lila està fent molt bona feina, però l’havíem pensat només en àmbits nocturs i de festa i ara volem ampliar la seva difusió a tota la ciutat i tot tipus de públics” i ha afegit “ja que és l’enllaç també amb tots els serveis que oferim des de Polítiques d’Igualtat, des de l’Ajuntament”.

Comentarios
Multimedia Diari