El Disc de La Marató, aquest diumenge amb el Diari de Tarragona

El compacte inclou 19 cançons i es podrà adquirir per només 12 euros. No et quedis sense i reserva’l ja a qualsevol quiosc

29 noviembre 2023 21:22 | Actualizado a 30 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diari de Tarragona distribuirà aquest diumenge 3 de desembre, per només 12 euros, el Disc de La Marató, dedicada enguany a la salut sexual i reproductiva. La reserva del CD ja es pot fer a qualsevol quiosc de manera anticipada, degut a l’elevada demanda que té cada any i al nombre limitat de compactes que es distribueixen.

El disc és un element icònic de La Marató i, en aquesta edició, fa un recorregut a través de 19 cançons per tot un seguit d’emocions i experiències vitals al voltant de la sexualitat i la reproducció tractades des del respecte, la diversitat, l’empoderament i la llibertat, entre molts altres valors.

Com a novetat d’aquest any, la compra del disc físic permetrà disposar, gratuïtament, de la versió digital de les cançons. El compacte incorpora un QR i un codi únic que permetrà la descàrrega de les cançons al mòbil. A partir d’aquí, es podran passar i escoltar des d’altres dispositius. La versió digital del disc s’ha gravat per primera vegada amb el sistema Dolby Atmos, que proporciona una experiència sonora multidimensional i immersiva.

Aquesta edició és, possiblement, la més diferent que s’ha fet mai, tant per la personalitat dels artistes com pels gèneres musicals que s’hi inclouen. Hi ha una important presència de veus joves i sons urbans i la meitat de les cançons són d’artistes catalans d’èxit al nostre país i amb molta repercussió a l’estat espanyol.

El disc l’han fet possible un total de 68 artistes integrats en 33 formacions o solistes. Entre els artistes encarregats de versionar els temes destaquen els Figa Flawas, formació de Valls, així com altres tan conegudes com Ven’nus, Belén Aguilera, Albano, The Tyets, Vicco i Siderland, Stay Homas, Lorena i Les que Faltaband.

A l’hora de fer la selecció de les composicions el director del disc, Àngel Lacalle, va detallar que les 19 cançons pretenen explicar unes històries que defineixen situacions explícites, figurades o derivades de relats vinculats amb la salut sexual i reproductiva». Posa com a exemple la cançó ‘No tinc paraules’, interpretada per StayHomas. «Es tracta d’una versió del tema Isn’t she lovely de Stevie Wonder; el músic la va dedicar a la seva dona en el moment del naixement de la seva filla; és un homenatge a la criatura i a la mare»

Comentarios
Multimedia Diari