El ple de la Diputació de Tarragona aprova els pressupostos: 208,5 M€

Amb els vots a favor dels grups d’ERC, PSC, Junts i PP i el vot en contra de VOX

01 diciembre 2023 12:58 | Actualizado a 01 diciembre 2023 14:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ple de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres, ha aprovat els pressupostos per a 2024, xifrats en 208,5 M€, amb els vots a favor dels grups d’ERC i PSC, a l’equip de govern, i dels grups Junts i PP, a l’oposició, i el vot en contra de VOX.

Tal com es va presentar a la roda de premsa d’aquest dijous, els pressupostos per al 2024 ascendeixen a 208.590.000, amb un increment del 10,36% respecte als comptes de de l’any 2023. Fruit d’un ampli acord entre la majoria dels grups que conformen la institució supramunicipal (ERC i PSC, a l’equip de govern, i Junts i PP, a l’oposició), els pressupostos pretenen continuar donant resposta als reptes de present i de futur als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Els pressupostos de la Diputació de Tarragona per a 2024 ja indiquen una tendència iniciada en el present mandat i que ha de marcar el rumb dels propers anys a la institució, enfocat a assolir un impacte positiu i multiplicador arreu de les deu comarques de la regió. En aquest sentit, els comptes s’adiuen a l’esperit del pla ImpulsDipta, basat en el model de concertació en què es treballa actualment i que es va presentar aquest mes de novembre als alcaldes i alcaldesses de la demarcació, un pla que s’emmarca en els valors de la col·laboració, la cooperació, l’equitat i la flexibilitat.

D’entre les diferents partides dels pressupostos que es van destacar durant la presentació pública dels comptes, hi ha les del Programa d’ajuts excepcionals per als ajuntaments en cas d’urgència o fenòmens meteorològics adversos, amb 4 M€.

El pressupost també inclou partides destinades als consells comarcals, amb 5,4 milions d’euros per als programes de suport al funcionament i d’inversions, gairebé un 5% que l’any anterior; els ajuts per a entitats i associacions de caire cultural, social o esportiu poden comptar amb el suport de la Diputació de Tarragona, tant per tirar endavant les seves activitats, amb 2,2 M€, i inversions de millora que considerin oportunes, amb una dotació 1,2 M€. En aquest sentit, el pressupost està dissenyat per tal que les entitats puguin accedir a les subvencions amb més antelació que en altres exercicis.

Igualment, destaquen les inversions a la xarxa local de carreteres de la Diputació, amb 4 milions d’euros per al reforç de ferm, per donar compliment a allò que està previst al Pla Zonal de la Diputació. Arran del contingut d’aquest document, es destinaran 100.000 € per tal d’engegar l’assistència als camins municipals del grup 1B. I s’incrementa també fins a 100.000 € l’assistència en infraestructures viàries i de comunicació en cas de fenòmens meteorològics extrems, per donar una resposta ràpida, àgil i segura a aquelles necessitats peremptòries dels ajuntaments en casos d’aiguats o grans nevades.

La sessió plenària d’aquest divendres s’ha iniciat amb la lectura del manifest amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones (el 25 de novembre) a càrrec de diputats i diputades de la institució. En concret, la lectura ha anat a càrrec dels diputats i diputades Iris Castell, Josep Baiges, Assumpció Castellví, Mercè Martorell, Ricard Gili, Óscar Sánchez i Meritxell Roigé, i de la presidenta, Noemí Llauradó. El ple ha aprovat tots els punts de l’ordre del dia.

Comentarios
Multimedia Diari