El Port de Tarragona amplia la seva flota de vehicles sostenibles

L’objectiu és reduir l’impacte ambiental en el territori i ser un referent en polítiques i

11 marzo 2024 13:08 | Actualizado a 11 marzo 2024 13:16

El Port de Tarragona, amb el seu compromís detallat al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030, ha adquirit dos nous cotxes, a la seva flota de vehicles. Concretament, aquests dos nous vehicles formaran part de la flota assignada a la policia portuària del Port per tal de dur a terme les tasques diàries relacionades amb la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l’entorn del Port. Es tracta de dos vehicles amb tecnologia híbrida, una tecnologia que s’alinea perfectament amb les polítiques mediambientals incloses en el Pla de Sostenibilitat.

El 41% de la flota de vehicles de l’Autoritat Portuària de Tarragona compta amb el distintiu de zero emissions o ECO. En els últims anys l’Autoritat Portuària de Tarragona ha apostat per seguir millorant l’eficiència del seu parc de vehicles. El Port de Tarragona ha aplicat criteris d’eficiència cada cop que ha renovat la seva flota i ha anat incorporant turismes elèctrics i híbrids a la seva flota i retirant els turismes de motors més antics. La incorporació de vehicles més eficients ha permès la retirada dels vehicles més antics que consumien més carburant i provocaven major contaminació atmosfèrica, ja que no disposen dels dispositius actuals de reducció d’emissions.

Una aposta clau

Amb els dos nous Toyota R4V4 híbrids endollables, actualment el Port de Tarragona compta amb vuit cotxes i dues motos elèctriques 100%, onze cotxes híbrids i, amb les noves incorporacions actuals, amb quatre cotxes híbrids endollables.

L’Autoritat Portuària de Tarragona disposa d’una flota de 61 vehicles dels quals 25 compten amb classificació Zero emissions o ECO al Registre de Vehicles, això suposa un 41% del total.

L’objectiu principal del Port amb aquestes noves adquisicions es basa en l’adquisició de vehicles és eficients que redueixin la petjada de carboni del Port a l’horitzó 2030. Fomentar el vehicle elèctric a l’organització i a la comunitat portuària és una de les metes establertes al Pla. El criteri és l’adquisició de nous vehicles 100% elèctrics o híbrids.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:
Comentarios
Multimedia Diari