El Port de Tarragona restaura les ‘restes’ de les naus trobades a la plaça dels Carros

L’objectiu és exposar les embarcacions en unes plataformes del Museu a partir del darrer trimestre de 2024

28 febrero 2024 11:43 | Actualizado a 28 febrero 2024 12:01
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Port de Tarragona ha començat la restauració dels derelictes (les restes d’un artefacte o nau fabricat per l’ésser humà, enfonsat totalment o parcial en una massa d’aigua) de dues embarcacions de fusta dels segles XVII-XVIII dedicades a l’activitat portuària.

Les restes de les embarcacions van ser trobades l’any 2012 durant els treballs de supressió del pas de tren de la plaça dels Carros de la ciutat. Les dues embarcacions, denominades ‘1’ i ‘500’ foren traslladades al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, a Girona, per iniciar els tractaments de conservació.

$!El Port de Tarragona restaura les ‘restes’ de les naus trobades a la plaça dels Carros

Aquests vaixells es traslladaran a Tarragona per a la seva definitiva restauració i muntatge, ja que durant les obres de remodelació del nou Museu del Port i del nou projecte museístic finalitzat el 2021, sempre el Port va tenir en compte la trobada de les dues embarcacions.

$!El Port de Tarragona restaura les ‘restes’ de les naus trobades a la plaça dels Carros

Aquestes s’ubicaran de forma definitiva a la part central del recorregut del Museu, en una plataforma a dos nivells per ser vistes totalment pel públic. El Port de Tarragona preveu que durant el darrer trimestre de 2024 les embarcacions puguin exhibir-se definitivament al Museu.

L’adjudicació del projecte ha estat per a l’empresa Rehatec Obres i Restauracions amb un pressupost de 100.988 € (sense IVA) i amb un termini previst de 8 mesos.

$!El Port de Tarragona restaura les ‘restes’ de les naus trobades a la plaça dels Carros

Cal recordar que aviat farà un any que el Museu del Port va entrar a formar part del registre de Museus de la Generalitat, per la qual cosa encara pren més importància la incorporació d’aquesta tipologia de patrimoni.

Comentarios
Multimedia Diari