El Xè aniversari del Ball de Diables de la Canonja aplegarà 10 balls de diables tradicionals

El divendres 11 d’agost tindrà lloc el correfoc ‘10 anys, 10 balls’

09 agosto 2023 12:54 | Actualizado a 09 agosto 2023 13:08

El proper divendres 11 d’agost s’inicia la Festa Major de la Canonja. Com cada any, hi haurà la primera balladeta dels elements del seguici, el pregó, la tronada i el correfoc. Aquest últim, però, no tindrà el format habitual de cada edició, si no que servirà per tancar tot el cicle d’actes que el Ball de Diables de la Canonja ha dut a terme en motiu del seu Xè aniversari.

El correfoc, sota el nom “10 anys, 10 balls”, aplegarà a deu balls de diables tradicionals per cremar conjuntament els carrers del poble de la Canonja. Hi haurà més de 400 persones participants de l’acte, a l’espera d’assolir un gran nombre de persones assistents i que vulguin gaudir ballant sota el foc o, simplement, mirant-s’ho des de la llunyania.

El correfoc del Xè aniversari del Ball de Diables de la Canonja té un cartell amb 10 balls de diables tradicionals, els quals són els següents: Ball de Diables 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet, Ball de Diables de Banyeres del Penedès, Ball de Diables de Valls, Ball de Diables de Sabadell, Ball de Diables de Reus, Ball de Diables de Vila-Seca, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera, Ball de Diables de Ribes Colla Jove, Ball de Diables de Tarragona i el propi Ball de Diables de la Canonja.

L’acte començarà a un quart d’onze de la nit aproximadament al Carrer de les Garrigues, i farà el recorregut pel Carrer Poetes Bertran, Avinguda Carrasco i Formiguera, Plaça del Castell, Carrer Masricart i Carrer Raval, acabant en aquest últim amb una encesa de lluïment individual i, finalment, fent una encesa conjunta dels Llucifers i Diablesses de cadascun dels balls.

El correfoc, amb el suport de l’Ajuntament de la Canonja i de persones voluntàries del teixit associatiu Canongí, espera marcar un abans i un després al poble de la Canonja, així com seguir animant a la gent de participar ens els actes de foc, sigui com a espectador o com a membre del Ball

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari