Els Xiquets de Tarragona porten els castells a Luxemburg

Aquest cap de setmana, la Colla actuarà a la Setmana Catalana de la ciutat europea

27 mayo 2024 12:32 | Actualizado a 27 mayo 2024 13:49
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Colla Castellers Xiquets de Tarragona té una gran tradició de desplaçaments internacionals.

Ja fa molts anys que difonen la cultura i història castellera per diferents indrets; des de Marsella, l’any 1994, Madrid l’any 1998, Andorra, en dues ocasions, a Irlanda al 2011, Algemesí, Mallorca, fins a Copenhage i enguany tenim la sort de poder dur la cultura catalana, els castells i el nom de la ciutat a la capital europea de Luxemburg.

A dia d’avui a ningú se li escapa la repercussió internacional que tenen els castells, ni que són una expressió cultural bicentenària, reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i que aglutina, a més a més, una sèrie de valors que els converteixen en tot un símbol identitari de cultura catalana.

És en el marc d’aquesta rellevància internacional que sorgeix l’oportunitat de fer aquest viatge a Luxemburg, convidats pel Centre Català, per poder participar en la «Setmana Catalana» que s’organitza a la ciutat.

$!Cartell de la diada castellera de Luxemburg. Foto: Xiquets de Tarragona

El Centre Català de Luxemburg, que es va crear l’octubre del 1987, té com a objectius afavorir el coneixement de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes al Gran Ducat de Luxemburg i a les regions veïnes i, també, afavorir la integració de les comunitats catalanes al país d’acollida.

Per fer possibles aquests objectius, des del Centre Català de Luxemburg, s’impulsen nombroses activitats culturals, d’entre les quals destaca la «Setmana Catalana».

Els més de dos-cents castellers i castelleres dels Xiquets de Tarragona que viatgen fins a Luxemburg tenen un cap de setmana ple d’activitats culturals i de difusió i demostració del fet casteller, sent la més destacada l’actuació castellera dissabte 1 de juny a les 13h a la Plaça d’Armes de Luxemburg.

Tanmateix, faran assajos oberts, activitats d’intercanvi cultural, enlairament de pilars en llocs emblemàtics i, sense cap mena de dubte, aquest viatge representa, d’una banda, la contribució al ressò internacional del fet casteller.

Els Xiquets són la Colla hereva de la tradició castellera de la ciutat, tot un valor afegit per explicar el què són els castells, com es viuen i el que representen. A més, tornaran a posar al mapa europeu la ciutat de Tarragona i portaran el seu nom una mica més lluny amb molt d’orgull.

Comentarios
Multimedia Diari