IP i Som Pallaresos s’alternaran a l’alcaldia

Xavier Marcos serà l’alcalde fins al desembre de 2025 i Maria Grau fins a final del mandat

16 junio 2023 11:47 | Actualizado a 16 junio 2023 11:54
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Independents dels Pallaresos (IP) i SOM Els Pallaresos han signat aquest dijous 15 de juny un acord per governar l’Ajuntament dels Pallaresos en els pròxims quatre anys. Les dues forces polítiques van obtenir 3 regidors cadascuna a les passades eleccions municipals del 28 de maig i tindran majoria absoluta al plenari.

IP va ser la primera formació que va proposar un pacte dels tres partits que han empatat a regidors, una proposta que des de SOM Els Pallaresos es va valorar positivament per començar a parlar de la governabilitat i estabilitat de la gestió municipal. En canvi, el PSC va declinar aquesta opció i, per tant, es va auto excloure d’una possible negociació d’un tripartit.

El pacte estableix que Xavier Marcos (IP) ocuparà l’alcaldia fins al desembre del 2025, on Maria Grau (SOM Els Pallaresos), agafarà el relleu fins al final del mandat.

Les dues formacions signants manifesten que l’acord tindrà una durada de quatre anys i s’hi han establert unes línies bàsiques d’actuació com la transparència, la gestió de govern, habitatge, urbanisme, participació ciutadana o la fira modernista entre d’altres.

Igualment, el repartiment de les regidories ha estat de manera equitativa entre les dues formacions.

Des de IP, el cap de llista Xavier Marcos, ha destacat que “ S’ha perdut una oportunitat històrica de poder fer un govern en tripartit que representes gairebè el 80% dels vots i que pogués oferir cohesió, treball i estabilitat pel nostre poble. Deixem una porta oberta per poder-lo assumir de cara al futur. Ens sap greu que el PSC finalment no ens hagi ofert un proposta amb contingut, ni hagi volgut dialogar més enlla dels anys d’alcaldia per a cada partit. Com a partit municipalista, hi han mès aspectes a concretar per poguer arribar a una entessa on surtí beneficiat el poble.”.

De la seva banda, Maria Grau, cap de llista de la coalició SOM Els Pallaresos, formada per la confluència dels partits ERC, En Comú Podem i Pirates de Catalunya juntament amb veïns i veïnes independents, defensa que l’acord “neix amb unes bases sòlides on el punt en comú de les dues formacions ha estat des del primer moment mirar per Pallaresos, l’objectiu és millorar la vida dels pallaresencs i pallaresenques a través del diàleg, la transparència i els acords signats.”

Comentarios
Multimedia Diari