La Canonja celebra els 14 anys de la seva municipalitat

Aniversari. Divendres vinent, 12 d’abril, comencen els actes per commemorar la recuperació de la municipalitat canongina. S’allargaran fins al dissabte 20

09 abril 2024 10:49 | Actualizado a 09 abril 2024 10:54
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany fa 14 anys que la Canonja va recuperar la seva municipalitat i des d’aleshores el poble del Tarragonès celebra aquesta festa amb l’esperit del sentiment de pertinença i de recuperació de la seva història. Una història plena de tradicions, cultura, festa i costums que han representat un llegat històric per tots els canongins i canongines.

Així doncs, aquesta festivitat ja forma part del seu calendari i com tota festa major té un programa d’actes d’allò més variat i complet. Aquesta vegada serà el proper cap de setmana 12, 13 i 14 d’abril. Com que el 15 d’abril cau en dilluns, els actes més institucionals se celebraran el diumenge 14. El programa d’actes començarà amb una gran novetat per la nit de divendres. Nacho Lascasas ens porta un espectacle de música, llum i color amb Galaxy by Masandmasshow.

Dissabte serà un dia dedicat a la canalla i gent jove, amb activitats com la Laser Game al Poliesportiu Municipal i el Sarau del Mico a l’avinguda Collblanc. A la nit, el correfoc de bèsties que sortirà a les 22 h des del replà de l’església, amb un recorregut que començarà al casc antic: Esglèsia, Ravaleta, Raval, Masricart, Verge de les Neus i Rambla 15 d’abril.

$!La paella popular al Poliesportiu Municipal és un dels actes que més participació tenen de tot el programa festiu. Foto: cedida

Passem al diumenge amb la plantada del seguici popular a l’avinguda Collblanc i la cercavila de la Festa de la Municipalitat, on el seguici al complet, juntament amb la Corporació Municipal, es dirigirà a la Rambla 15 d’abril on, a l’arribar, s’oferirà la mostra del Seguici Popular, amb els respectius acompanyaments musicals i donant pas a l’acte protocol·lari de celebració de la Municipalitat. A continuació la tronada de celebració de la municipalitat, vermut popular i sardanes amb la Cobla Cossetània.

El diumenge al migdia tindrem el gran esdeveniment que concentra a molts canongins i canongines al Poliesportiu Municipal, com és la paella popular. La venda de tiquets serà a partir del 3 d’abril a l’11 d’abril al mateix poliesportiu. I com no podia ser d’una altra manera, la Sarsuela tornarà a la Canonja el diumenge a la tarda amb la Gal·la Lírica al Teatre Municipal Orfeó Canongí, esperen que amb un gran èxit.

I acabarà la Festa de la Municipalitat el següent dissabte 20 d’abril amb la Cursa Ciclista Torneig 15 d’abril que omplirà de bicicletes i ciclistes professionals el municipi.

Amb aquest programa el que es pretén és que tots els canongins sortin al carrer per celebrar que la Canonja va recuperar la seva municipalitat.

Nacho Lascasas portarà un espectacle de música, llum i color amb Galaxy by Masandmasshow

Les dates de la festa de la municipalitat son molt important per tots els canongins i totes les canongines. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament ha organitzat diferents activitats, perquè tothom pugui participar-hi i formar part. Des del consistori esperen que tingui un gran èxit, i que tots els canongins, i totes les canonginesparticipin.

Valoren molt positivament la programació que han pogut tirar endavant, i que faran aquests dies al municipi. Volen també remarcar la importància de la celebració, i allò que suposa pel municipi. També conviden a totes les persones que no siguin de La Canonja, però que vulgui formar part que vagin.

Comentarios
Multimedia Diari