La Colla Jove de Tarragona torna per Sant Fèlix a Vilafranca

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca es decanten pels del Cós del Bou com a quarta colla del cartell, deixant fora als Minyons de Terrassa

21 febrero 2024 10:59 | Actualizado a 21 febrero 2024 10:59
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Jove de Tarragona torna a Vilafranca, després de quatre anys sense actuar-hi per Sant Fèlix. Així doncs, els de la camisa lila compartiran plaça amb la Colla Vella Xiquets de Valls, la Colla Joves de Valls i els amfitrions, els Castellers de Vilafranca. Els administradors de la Festa Major de Vilafranca s’han decantat per la Jove com la quarta colla del cartell, deixant fora els Minyons de Terrassa, que sí que hi van actuar l’any passar. Durant les últimes setmanes, els organitzadors s’han reunit amb les diferents colles convidades, com ja és tradició.

L’última vegada que els del carrer Cós del Bou van actuar per Sant Fèlix va ser el 2019. Van intentar el 4d9 amb folre i agulla en primera ronda, seguits d’un 9d8 descarregat. En tercera ronda van fer un intent desmuntat de 3d10 i, per acabar, van descarregar el 3 i el 4d9. La cirereta del pastís la van posar amb el pilar de 8 descarregat.

L’any següent, el 2020, Vilafranca va convidar a la Jove a l’actuació del 30 d’agost. Però va arribar la pandèmia i no es va poder celebrar. El 2021 tampoc, i al 2022, els de la camisa lila, la Vella i Joves de Valls i els Castellers de Vilafranca hi van aixecar un pilar de cinc.

La decisió de convidar a la Jove la prenen, com cada any, els administradors de la Festa Major de Vilafranca. Es tracta de cinc persones de la societat civil vilafranquina –cada any s’escullen de nou– que organitzen tota la festivitat. Per norma general, es fixen en quines han estat les quatre millors colles de la temporada anterior per convidar-les a la Diada. Enguany, s’han decantat pels del Cós del Bou, probablement per haver descarregat el 5d9.

Adrià Calvet, cap de colla de la Jove de Tarragona, assegura que «actuar per Sant Fèlix ens fa molta il·lusió», i afegeix que «es una diada en la qual no hem tingut una presència continuada ni seguida, sinó més aviat intermitent, però sempre que ens hi han convidat hem intentat donar el millor de nosaltres», Calvet explica que «sabem la repercussió que té actuar a Vilafranca del Penedès el dia 30 d’agost». El cap de colla dels liles assegura que és una «motivació extra» per aquest 2024, i que «oferirem el bo i millor de nosaltres». Finalment, Calvet comenta que «no és només un orgull per nosaltres, sinó també per la ciutat, el fet d’actuar en una cita tan marcada al calendari casteller i juntament amb les millors colles del país».

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari