La Convocatòria de Projectes Socials de ‘laCaixa’
destina 901.100 euros a Tarragona

Els 34 projectes seleccionats a la demarcació permetran atendre 18.689 persones

21 mayo 2024 13:55 | Actualizado a 21 mayo 2024 23:12
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023 de la Fundació ‘la Caixa’ ha seleccionat 347 projectes d’entitats socials, als quals destinarà 10.507.460 euros per a impulsar l’acció del tercer sector i atendre 165.591 persones en situació de vulnerabilitat. 34 iniciatives són d’entitats de la província de Tarragona, que rebran una aportació de 901.100 euros per atendre 18.689 persones.

Amb l’objectiu de continuar promovent la igualtat d’oportunitats, de millorar la qualitat de vida i de continuar donant resposta a les necessitats emergents de la societat, els projectes seleccionats en aquesta nova edició de la convocatòria s’emmarquen en un dels set àmbits d’actuació següents: pobresa i inclusió social, persones amb discapacitat o trastorn mental, inserció sociolaboral, salut i malaltia, gent gran, acció social i convivència i interculturalitat.

«El model territorial que vam posar en marxa fa dos anys ens està permetent estar més a prop de les persones en situació de vulnerabilitat i de les entitats sense ànim de lucre de cadascun dels territoris, en aquest cas de Tarragona. Amb aquestes ajudes al tercer sector social volem continuar avançant cap a una societat més justa, i ho fem a través de l’impuls del nombre més gran possible de projectes que promoguin la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones» va destacar la directora de l’Àrea de Relacions amb Entitats Socials de la Fundació ‘la Caixa’, Joana Prats, durant la presentació de la resolució de la convocatòria que va tenir lloc a CaixaForum Tarragona.

També van assistir a l’acte el director d’institucions de CaixaBank, Joaquim Macià; la responsable territorial de la Fundació ‘la Caixa’ a Catalunya, Patrícia Alocén; i els representants de quatre entitats seleccionades, que van exposar els seus projectes: la Fundació Privada Mare de Déu de Misericòrdia; APASA - Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i Diversitat Funcional de la Comarca del Montsià; l’Associació Aurora i Fites Terres de l’Ebre SCCL.

Del total d’iniciatives seleccionades, 34 corresponen a entitats de la província de Tarragona, que rebran una aportació de 901.100 euros per atendre 18.689 persones. Aquestes iniciatives seleccionades estan repartides en nou localitats i Tarragona és la que concentra més projectes.

Per acabar, destacar que durant 25 anys, entre el 1999 i el 2023, les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ‘la Caixa’ han impulsat 5.075 projectes a Catalunya, a través dels quals s’han atès més de 2,6 milions de persones, amb una aportació acumulada de més de 115 milions d’euros.

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari